Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autómosásnál melyik a jobb...

Autómosásnál melyik a jobb választás?

Figyelt kérdés
Hosszútávon pénzügyileg melyik éri meg jobban? Otthonra venni magasnyomásút és a hozzá tartózó eszközöket vagy elmenni az autómosóba? Pl: heti 1 alkalomnál

2022. máj. 18. 17:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"10 év alatt 1.5 misit költöttem el vagy többet autóápolásra önkiszolgáló mosóban..."

Minden hónapban átlag 12500Ft-ot a mosóban hagysz?! :O Akkor tévedtem, az otthoni mosás hosszú távon olcsóbbra jön ki. Igaz, saját magamnak nem számolom fel a munkadíjat. És én kifejezetten szeretek autót mosni, nem vesződség.

8-as voltam ismét.

2022. nov. 4. 09:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Előző voltam.Néha 20-25-öt is elköltök egy hónapban csak az autóápolásra.De ebben benne van az autóápolási szerek és a felsterelés vásárlása is,például új mikroszálas ruhák megvétele is stb...Szóval lehet jóval több az a másfél misi már...Az én kocsim mindig úgy néz ki,mintha nem is használnám,mert folyamatosan takarítom.
2022. nov. 4. 15:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Én is folyamatosan takarítom. Egy porszem is zavar rajta akár kívül, akár belül. Mindig megjegyzik, hogy milyen tiszta. Autóápolási szerekből sem teszkósat használok. Pl. Autoglym. Mikorszálas kendőket, autótörölközőt, mosókesztyűt nem dobom ki egy használat után. Van egy külön Kärcher porszívóm, amit semmi másra nem használok, csak az autóhoz. De közel nem költök ennyit.
2022. nov. 4. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Én sajnos sokszor igen.Egy átlagos mosás ha használtam éppen az autót úgy 2000-2500 ft,és az csak a mosás kb...Sokszor az alvázat is lemosatom,és a motorteret is tisztán tartom.Pedig nem használom esőben,sőt még poros úton sem a kocsim!A mikroszálasokat én sem dobálom ki,mert ki szoktam mosni rendszeresen őket.De így is fogyóeszközök ugye.Rendszeresen pótolom öket.A nagyon használtakat nem szeretem már használni az autóhoz.Porszívózni mostanában én is itthon szoktam,mert itt precízebben meg tudom oldani,illetve van időm kiecsetelgetni a réseket is szépen közben.Az is egy külön rituálé nálam...Legutoljára például 20 órát dolgoztam a kocsin a szabadidőmben most a hosszű hétvégén is például.Sokszor fel szoktam polirozni kézzel.A karosszérián kb. semmi mosókarc...Csak a waxolás egy fél nap...Keményviaszt szoktam rajta használni.Többet költök autóápolásra,mint üzemanyagra... :) A kérdésre válaszolva otthon éri meg jobban az autóápolás hosszútávon heti 1 mosásnál is.Egy normális,használható sterimob nem sok pénz.30-40 000 ft-ért már lehet kapni egész használhatóakat...De egy sima kerti slaggal is megoldható a mosás...A víz meg nem olyan drága,illetve a kemény víz sem gond,ha át van törölgetve a kocsi...Én mondjuk ioncserélt vízzel,vagy deszt. vízzel szoktam szélvédőt is takarítani a jelenlegi autómon.Aki nem ennyire autómániás mint én,annak esetleg megéri az önkiszolgálóba mennie,mert kis pénzből lelötykölheti a kocsiját valamennyire...De nekem egy autómosás kb. egy rituálénak felel meg...Az enyémen egy darab mosókarcot sem találni,pedig 20 éves a vas...Nálam nem hiszem h. elvetemültebb lennél :P Néha csak azért mosom le,hogy jobban érezzem magam,például munka után...
2022. nov. 4. 20:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Önkiszolgálóban nem szoktam mosni, mert mindig retkes marad, ahogy írtam. Nekem az egyik autóm 17 éves, a másik 4. Mindkettőt szeretem mosni, takarítani. Szerviz után is mindig kell, mert a motorteret előszeretettel tapogatják össze olajos kézzel.

Polírozni viszont egyiket se polírozta(tta)m még. Az vékonyítja a lakkot, nem sűrűn érdemes csinálni. A wax természetesen más, azt én úgy 1,5-2 havonta szoktam felvinni. Úgy tapasztalom, hogy bővel elég így, nem kell minden mosás után.

A 17 évesre most a héten vettem új téli gumikat. Egyébként a kerekeket is itthon magam szeretem cserélni. De most mivel az egyik garnitúra felnit át is kellett gumizni, kénytelen voltam gumihoz menni. Ott is csodálkoztak, hogy a 17 éves felni belső része sem csurom retek, meg fékpor. :)

2022. nov. 4. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!