Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerülne az üzemanyagr...

Mennyibe kerülne az üzemanyagrendszer-t felújítani?

Figyelt kérdés

Van egy suzuki swiftem. Nem tudom milyen állapotban vannak a gumi és fémcsövek rajta, gondolom az E10 benzin se használt neki.

Szeretném legalább ezeket kicseréltetni, ennyivel is kevesebb gond legyen hosszú ideig vele. Árban mire számíthatok, anyagköltség + szerelő munkadíj (nem szerviz) ? Esetleg ha már ezeket cseréltetem, mit érdemes még ezekkel cserélni, üzemanyag szivattyú, pumpa?

2022. máj. 16. 15:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Melyik swifted van?
2022. máj. 16. 15:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
mivel nem tudod milyen állapotban van, minek akarod kicseréltetni? Első körben ellenőriztessed le és, ha már amúgy is viszed, a fékcsövek és sziletek állapotát is érdemes lenne megnézni
2022. máj. 16. 15:38
 3/11 A kérdező kommentje:
2000es 1.0 benzin, kézi váltós. Alul le van fújva alvázvédővel azt mondta a szerelő :(
2022. máj. 16. 15:41
 4/11 A kérdező kommentje:

Most külföldön vagyok vele, jelenleg alkatrészre vár, mert elszállt az egyik fémfékcső, csupa rozsda volt, nem bírta a nagy fékezést, meg egy jobb hátsó kerékcsapágy cserét fog kapni. Nemsokára megyek haza Magyarországra, és ott rendesen meg akarom csicsináltatni és kicserélni dolgokat.

Tervek:

összes gumi és fémfékcső cseréje (kivéve ami itt kint ki lesz cserélve)

fékbetétek, tárcsák átnézése, ha kell cseréje.

(üzemanyagcsövek és tömítések cseréje)

a maradék bal hátsó kerékcsapágy cseréje

váltóolaj csere

motorolaj és szűrő csere

levegőszűrő csere

2022. máj. 16. 15:48
 5/11 A kérdező kommentje:
ja és üzemanyagszűrő csere
2022. máj. 16. 15:50
 6/11 anonim ***** válasza:
A swifted injektora sem támogatja az olcsóbb etanolt. És az összes gumicsövet ki kéne cseréltetned a tankbetöltőét is, ha már mindenáron cseréltetni akarod. Meg ha már régen volt akkor az üzemanyag szűrőt. A csövek nem drágák, 5-6 000 körül, de az üzemanyag tank levétele miatt a munkadíj anyaggal együtt akár 20000 Ft is lehet. Az injektor az meg 20 30 ezernél forintnál kezdődik.
2022. máj. 16. 16:00
 7/11 anonim ***** válasza:
6 os vagyok még, és az üzemanyag szivattyú elméletileg etanol álló. Még nem találkoztam olyannal amit az etanol tett tönkre.
2022. máj. 16. 16:03
 8/11 krwkco ***** válasza:

Ezeknek a munkáknak nincs szabott ára. Még megbecsülni sem lehet. A szerelőd óradíj alapján fogja a pénzt kérni, aszerint, hogy mennyit dolgozott.

Az új, gyári alkatrészek ára pl. benzinpumpa olyan magas, hogy nem jöhet szóba. Pláne ha sokféle kell belőlük. A bontott vagy utángyártott meg nem biztos, hogy jobb, mint egy működő eredeti.

Ha a szerelőd becsületes, akkor meg fogja mondani és mutatni, hogy mi az, amit valóban érdemes cserélni a nagyobb megbízhatóság érdekében.

2022. máj. 16. 16:05
 9/11 krwkco ***** válasza:
És amiket felsoroltál, azok többsége a rendszeres karbantartás része. Ha ezeknek eljött az ideje, akkor valóban érdemes megtenni. Kimaradt a gyertyák cseréje, amiknek szintén van km-es csere-előírása.
2022. máj. 16. 16:12
 10/11 krwkco ***** válasza:
És vezérműszíj, hosszbordásszíj, ha eljött az ideje, vagy ismeretlen, hogy mikor volt cserélve.
2022. máj. 16. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!