Magyar papíros autó Németországba történő beíratása hogyan zajlik?
Van a tulajdonomban egy 2007-es Audi A4, ami Németországból lett behozva Magyarországra, majd mivel ezek után Németországba költöztem, ezért nem ártana újra a német forgalomba helyezni.
Körülbelül további két évig tervezek még Németországban maradni.
Milyen költségei lennének a német forgalomba helyezésnek úgy, hogy az autó innen származik?
A két évem elteltével milyen költségei lennének annak, ha újra magyarországon szeretném használni az autómat?
Ilyen öreg romot nem érdemes átiratgatni. Németeknél nem tudom mennyiért regisztrálják, maga a HU meg az AU plusz rendszám max 200-300 euró, ha nem kell hozzá nyúlni. Nem tudom erre mi jön még.
Ilyen marhaság, hogy eredetvizsga, olyan nincs.
Viszont megint magyarokhoz, ott legrosszabb esetben megint kifizetheted amit kidob a kalkulátor a behozatalra.
Szerintem jobban jársz, ha veszel 2 évre egy olyat, amit nem sajnálsz a végén fillérekért odaadni az első töröknek.
Két évre valóban jobban jársz, ha itt veszel valamit, amivel kihúzod a két évet... Aztán leadod az első kereskedőnek.
Az itteni regisztráció nem vészes, de utána Magyarisztánban megint ráfizeted a regisztrációs adót...
3 nekem egy kollégámnak nem akarták ezt az opciót elfogadni, mindenáron át akarták rendszámozhatni, csak úgy lehetett kijátszani, hogy magyar hitel volt rajta, és kellett banki nyilatkozat, hogy nem járul hozzá az átendszámozráshoz.
Az 1000 eurós biztosítás max mazsoláknak bonusz nélkül.
Én a benzines 8 hengeresre fizetek 260 eurót évente, bonusz 10-ben, a diselre 500-at bonusz 7-ben.
Egyébként az a helyzet, ha netán csinálsz egy 20-30 ezer eurós kárt (hamar összejön), a magyar biztosító meg valami kiskapuval kibújik a fizetés alól (ilyet is hallottunk már), akkor nagyon megérte furfangosnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!