Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyenge autóhoz, hogyan érdemes...

Gyenge autóhoz, hogyan érdemes használni a klímát?

Figyelt kérdés

Egy éve van meg 1.4-es motorral szerelt gépsárkányom, az első olyan kocsim amiben klíma is van.

Balatonra tervezek levezetni vele Pestről, azonban érzésre eléggé elveszi a teljesítményt a motortól, ha be van kapcsolva. Igazából az érdekelne, hogy hol és hogyan érdemes használni, az autópályán vagy pedig a városban? Mennyivel dobja meg a fogyasztást illetve, hogy mennyire érződik ez az autópályán, sokkal jobban lendületből kell előzni?

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. máj. 12. 22:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

Aki egy autó utasterének amelyben a beltér 60°C-ra hevül a napon, ráadásul folyamatos légcserét igényel, annak a hűtési igényét egy jól szigetelt, zárt hűtőládához viszonyítja...

Szerinted képben van?

2022. máj. 13. 08:11
 12/18 anonim ***** válasza:
58%
#7: A hűtőszekrény egy max. pár száz literes szigetelt doboz, ami a max. 30 fokos lakásban van. Ezzel szemben egy autó 20x akkora, bazi nagy üvegfelületekkel, a tűző napon és a forró aszfalt felett van, ráadásul egy vagy több ember is "fűti" belülről. "Kicsit" nagyobb teljesítményt igényel...
2022. máj. 13. 08:34
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a (kérdésre vonatkozó) válaszokat!
2022. máj. 13. 10:08
 14/18 anonim ***** válasza:
20%

Járjatok busszal, ott érdekes módon nekem sosem volt gondom ezzel.

Meglepő módon a biciklisek sem sírnak a nyári melegben, hogy melegük van.

2022. máj. 13. 10:13
 15/18 anonim ***** válasza:
77%
Nekem 1.5 100ló a kocsi. Klímás de még sose használtam. 😅😅
2022. máj. 13. 10:33
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

nagyobb fordulatszám = nagyobb lőerő és szíj gyorsabban hajtja a klímakompresszort.

eredmény: több fogyasztás kicsivel de gyorsabban lesz hideg.

2022. máj. 13. 11:01
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
A klíma úgy a leghatékonyabb, ha megy folyamatosan. Ha ki-be kapcsolgatod, akkor sokkal nagyobb energia és teher újra és újra lehűteni az autót.
2022. máj. 16. 18:45
 18/18 anonim ***** válasza:
66%

Járasd folyamatosan, azért van. Közlekedni meg lehet vele így is simán, nekem az első kocsim egy 98 lovas 1.4 volt, röhögve ment klímával is, eszembe sincs megdögleni a melegben.

Most már jóval erősebb van, de az 1.4-nél se okozott gondot egy előzésnél, hogy ment a klíma. És az enyém még nem kapcsolgatta le.

2023. máj. 7. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!