Miért nem indul a robogóm?
Sziasztok! Van egy Kymco zx50 super fever 2t robogóm, egyik reggel mikor munkába indultam csak úgy lefulladt és megállt. Gondoltam megnézem a karburátort, de nem tiszta, úszónak semmi baja nem értem. Na ez mára addig fajult hogy arra adtam a fejem hogy cserélek mindent.
Új henger 50cm
Új dugattyú
Új gyűrűk
Új vákumos benzin csap
Új főtengely szimeringek
Új karburátor
Új gyertya
Új csövek
Szóval főtengelyen és a hajtókaron kívül minden új. Ma össze raktam és... Rugdosom gyújt 1-5db-ot pöffen, majd leáll. Karbit minden "csoda" állásban tekergettem már de nem.Kompresszio van, új tömítések és nyugi nem xilo a tömítés. Hozzá teszem ügyeltem arra is hogy mivel ez a robogó magának keveri a olaj-benzin arányt új dugatyú, gyűrűk miatt raktam egy picit a benzintankba olajat kB 2t kupaknyit, plusz kenés végett.
Szóval mi lehet a baj? Egy csomó pénzem és időm ezt bánja, munkába meg ez az egyetlen út, tanyán lakom egyedül. Nincs ki vigyen se hozzon. Szerelőhöz meg azért nem vittem mert gondoltam csak egy karbi takarítás vagy egy gyertya.
"gondoltam csak egy karbi takarítás vagy egy gyertya"
Ahhoz képest jól bele álltál.
És mi a helyzet a gyújtás alaplappal, meg a CDI-vel?
Akkor rossz. Az tulajdonképpen egy visszacsapó szelep. Amikor a motor szív, akkor kinyit, és utánna bezár, mert ugye a forgattyúsházba szívja az üzemanyaglevegő keveréket, amit később a lefelé haladó dugattyú nyom fel az égéstérbe a térfogat csökkenése miatt. Ehhez ugye zárt tér kell.
Igazából ránézésre is látszik ha baja van, mert látszik, hogy alap helyzetben zárnak-e a kis lemezdarabkák, amik rajta vannak.🤷♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!