4 hengeres turbó benzines autó esetén ha 1 henger nem megy kompresszió hiány miatt,hány km lehet még megtenni így,hogy a motor ne menjen tönkre?
Én nem tenném. Túl nagy teher jut a többi hengerre. Pár kilométer oké, de 1000 nem. Főleg, hogy ha netán a gyertya darabja ott van még valahol a hengerben, neadjisten bepattan a nyitott szelep alá és rögtön megugrik a szerelési költség, meg idő.
Én hazatrélerezném. Sok pénz, de le kell nyelni. Ez most így adta ki.
"az autó egyébként indul, nem kattog nem csörög"
Azért az elég feltűnő ha nem megy egy henger...
Rázkódik is a motor + megváltozik a hangja.
Ha nem kattog nem csörög akkor honnan gondolod, hogy nem megy az egyik henger?
Égéskimaradásnak erős tünetei vannak, azt észrevennéd. Egyébként magas fordulaton, autópályán felépül a kompresszió, ezért van az, hogy szinte minden 15-20 éves autó le tudja adni a gyári közeli teljesítményét.
Milyen autód van pontosan? Húzd le te magad az inkejtor csatlakozóját, hallanod kell a változást.
egy 4 hengeres 4 ütemű motornál ha nem megy az egyik henger akkor kb a teljesítmény több mint fele elveszik
Írtózatosan rázkodik, nem gyorsúl.
Tuti nem tudsz vele ugy hazajönni, ah tényleg nem megy az egyik henger.
Amugy az nem lehet hogy csaka gyertyát kéne kicserélni?:)
Tegyél bele új gyertyát és jó fog az lenni.
Azért rángtózott mert nem kapott szikrát.
Surányinak volt a könyvében egy autós történet, hogy egy ismerőse autóján felfigyelt rá, hogy csak 3 henger jár. Kiderült, hogy az egyik henger tönkrement és a korábbi tulaj úgy oldotta meg a dolgot, hogy kivették a dugattyút és egy fadugóval ledugózták a hengert. És sokáig működött így. Az új tulaj nem is vette észre.
Egy mai autón az injektor lehúzásán kívül még egy dolog kell: Ha az egyik hengerben nincs égés, akkor a kipufogógázban sok lesz az oxigén és a lambdaszonda jele alapján a kompjuter túldúsítja a keveréket. Szerintem a lambdaszondákról is le kell húzni a csatlakozókat. A motor jobb keveréket fog adni "emlékezetből", mintha a rengeteg felesleges oxigén eltüntetésére törekedne.
Ha amúgy elviselhetően jár a motor 3 hengerrel, nincs kettőstömegű lendkerék és az autónak nem túl nagy az értéke, akkor szerintem helyi próbák után haza lehet vele jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!