Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Összsségében mindegy hogy...

Összsségében mindegy hogy melyik benzinkútnál tankolok, ugyanazt a MOL üzemanyagot kapom?

Figyelt kérdés

most hogy árstop van, végigpróbáltam az összes nagy, márkás benzinkutat (OMV, MOL, Shell) és se fogyasztásban se máshogy nem tapasztaltam semmi külömbséget. A Shellnél a prémium dízel is árstopos áron van, annál sem tapasztaltam semmi különbséget.

pedig mindig szinte üres tankkal mentem tankolni hogy ne keveredjen

2022. máj. 5. 21:29
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Mol az alapja mindnek, de az adalékolás más. Túl sok különbségre nem kell számítani, az energiatartalma ugyanaz, szóval eltérés elméletileg nem kéne legyen fogyasztásban sem. Én a placebo miatt az OMV prémiumot tankolom, amikor csak tudom, ami ugyanannyiba kerül jelenleg mint a sima benzin.
2022. máj. 5. 21:33
 2/10 A kérdező kommentje:
melyik prémium üzemanyag hatósági áras az OMV-nél?
2022. máj. 5. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Prémium 95 benzin. A dízelt nem tudom, nincs dízelautóm így nem figyeltem.
2022. máj. 5. 21:42
 4/10 anonim ***** válasza:
#3 kút közelében most nem jártam, de a holtankoljak szerint a Maxxmotion 95 a legtöbb kútom 485.9, arról, hogy az más kategóriába tartozna arról még nem olvastam.
2022. máj. 5. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

a prémium benzin jóval ötszázötven felett van..az ötszáz alatti nem prémium...(ha számít ez a jelző)

Én omv 100-al járok, szerintem jó.(de qurvadrága)

2022. máj. 5. 22:34
 6/10 anonim ***** válasza:
42%
Van prémium 95 is, amiben kicsit több adalék van mint a simában annyi. Aki 100-ast rak az autójába feleslegesen, az dobálja kifele a pénzt az ablakon, csak szólok. Nem írja elő a kézikönyv, akkor nem kell 100-as.
2022. máj. 5. 23:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Az alapüzemanyag valóban a legtöbb kúton százhalombattai, az adalékolás az, ami az adott olajtársaság saját adalékanyaga, ebben van különbsèg. De az ország nyugati felében pozsonyi vagy schwechati is lehet az alapüzemanyag. A keleti végeken elképzelhető itt-ott román eredet is.
2022. máj. 6. 05:47
 8/10 anonim ***** válasza:
9%

Hagyjuk már ezt az adagolást, nincs senkinek se üzemanyag keverő telepe.

VAgy írjátok már le hogy hol keverik bele az adalékot.

Teljesen ugyan azt kapod mindenhol.

2022. máj. 6. 06:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Jelen ismereteim szerint az OMV Ausztriából hozza be az üzemanyagot, kamionnal, nyilván saját maguk is keverik, házon belül.

"Teljesen ugyan azt kapod mindenhol."

A többi kúton sem ugyanazt kapod, az alapbenzin talán a MOL-tól származik, de a keverékek már egyediek.

2022. júl. 25. 17:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Elnézést, egy másik hozzászóló válaszát idézném pontosítás végett:

"Ausztriából hajóval szállítja a Dunán az OMW a benzint és a gázolajat is a schwechati finomítóból a csepeli üzemanyag-tároló telepre. Innen szállítják tartálykocsikkal a kutakra és a Csepelen található laborban ellenőrzik a kutakról visszaérkező mintákat is."

Forrás: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__4..

2022. júl. 25. 17:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!