Most tényleg nagyon érződik a személyautók közötti különbség?
Nekem sajnos nem volt gépjárművem, mert én csak egy random technokrata vagyok, még budapesti viszonylatban is kb jónak mondható, de csak 1 sima fizetéssel, szal nem vagyok sajni olyan menő mint a nagy menő fiúk, akik már 20-on egypár évesen mindenféle behozott szutyok bmw-ekkel meg mercikkel járnak, később meg persze már nagy és komoly autókkal, amikor már beindul az üzlet, meg ők amúgyis teljesen más szinten guritanak, mert ők MEGTEREMTIK a pénzt, én meg csak kapom havonta a fizukát, mint a csóribélák.
Szóval én csak amolyan csóri gyalog egér vagyok igy 33 évesen is, mert nem érzem úgy hogy ki tudnék csengetni 4-5 milliót egy alap új kocsiért, vagy hogy havi ~100 ezret finanszírozzak hitel + fenntartásra.
Persze megértem hogy van olyan, hogy a kocsi AZ KELL, mert mégiscsak akkor lehet férfiszámba venni az embert, meg na, mégiscsak az a kényelem, a szabadság.
De ahhoz meg végképp sajnos puhatestű vagyok, hogy felfogjam, hogy nem minden autó ugyanaz.
Ott van például munkába a főnök gyerek, aki mindig ford mondeot vett céges kocsinak, már vagy 3-4-et is, persze mellette van neki saját nagy terepjáró is, meg sport merci kupé.
És most pl lepasszolta a kb másfél éves új mondeóját 40 ezer kilóméterrel az egyik alkalmazottnak, és vett egy másik full extrás kombi mondeót, de 2 hónap után úgy volt vele, hogy "nem tetszik neki a hibrid hajtás", ezért azt is lepasszolta egy alkalmazottnak. És teszem hozzá, hogy ezek mind céges autók, és a fönök gyerek alkalmazotti státuszban van, tehát nem az övé a cég.
Nekem meg egy szaros fiesztát igértek, csak maradjak a cégnél, mert nekem bejárás szempontjából elég rossz helyre költöztek, és be voltak xarva, hogy nem fogom vállalni.
Na de fiestának szerintem karácsonyig semmi nyoma se lesz, ha egyáltalán. Közben meg itt repkednek a gépjárművek, mindenkinek jut, csak én szopjak.
Alapvetően nem éreztem magam úgy hogy rossz sorom van ennél a cégnél, de mostmár kezdik kihúzni a gyufát.
33 évesen ne az autózással foglalkozz, hanem az idegennyelv tanulással, és utána külföldre kellene menned, használt autók is már drágák, függően attól mennyire jók. A '10es Civicem annyiért tudnám most eladni lemosva, kitakarítva, amennyiért '19ben vettem, persze akkor is szar világ volt, ugyanúgy gyenge forinttal, de az árát megkapnám érte ma is még.
Új autót meg nem is tudom kik vesznek munkából.
“ de bocsánat, ha a bmw-s gyerekeknek nem kell lemondani a cigi ital drogról akkor nekem miért kéne bármin spórolni?”
A bmw-s gyereket anyuka meg apuka eltartja, tehát neki csak drogra meg kocsira kell költeni.
A legtöbb ember a szomszédnak vesz autót… Téged is gondolom frusztrál, hogy ez miatt lenéznek (?) Szerintem nagyon sokan nincsenek tisztába, hogy mennyibe kerül havonta egy autó fenttartása. (Üzemanyag, szervíz minden amit rá költessz az autóra az költség, az érték vesztés is illetve amennyiért vetted az a pénz csak benne áll és egyre kevesebbet ér)
Én fiatal vagyok van egy putri 400.000 forintos passatom, de letudnám már hányni az összes használtautót. Vidéken lakom a legközelebbi város 20km. Normális munka normális fizetésért jelenleg 30-60km-es sávban van. Évente ez nekem 25.000km minimum és akkor csak munkába mentem meg suliba. Szépen lassan olcsóbb lesz elmenni albérletbe abba a városba, ahol van a sulim, mint egy autót fenntartani.
#10 Most mit rinyálsz?
Nem én bántottalak meg, te magad rinyálsz, hogy életképtelen szar vagy. Saját magad fogalmaztál így.
És nem attól vagy életképtelen szar, mert nincsen kocsid. Ha lenne kocsid akkor is csak egy életképtelen szar lennél ezzel a mentalitással 33 évesen.
"Nekem sajnos nem volt gépjárművem, mert én csak egy random technokrata vagyok, még budapesti viszonylatban is kb jónak mondható, de csak 1 sima fizetéssel, szal nem vagyok sajni olyan menő mint a nagy menő fiúk, akik már 20-on egypár évesen mindenféle behozott szutyok bmw-ekkel meg mercikkel járnak, később meg persze már nagy és komoly autókkal, amikor már beindul az üzlet, meg ők amúgyis teljesen más szinten guritanak, mert ők MEGTEREMTIK a pénzt, én meg csak kapom havonta a fizukát, mint a csóribélák."
"Persze megértem hogy van olyan, hogy a kocsi AZ KELL, mert mégiscsak akkor lehet férfiszámba venni az embert, meg na, mégiscsak az a kényelem, a szabadság."
Magyarán kb irigykedsz, feléért vehetnél nem "menő" nagyfiús autót de frusztrál, hogy neked Hyudai i30-ra futná a feléből, vagy új kisautóra és akkor egérkének éreznéd magad továbbra is. De attól még nem leszel nagyfiú, hogy lerúgott Ájudiból meg Bömbiből szállsz ki a parkolóban, inkább magad vágod haza anyagilag ha ilyet veszel mert a fenntartási költség amúgy meg sok lenne neked. Úgy látom em tudod elfogadni hogy te ott csak egy szürke kisegér vagy, változtatni meg nem akarsz, mert úgy tűnik, neked attól ez még egy kényelmes helyzet.
Apropó, nem te irkáltad sorozatban a 3 millióért luxusautót kérdéseket? Esélyt érzek rá...
azt hittem erzodik hogy eljatszom a retardaltat
tisztaban vagyok vele hogy mennyibe kerulne autot fenntartani
eppen ezert nem is vagyok hajlando venni mert a munkahelyem koltozott el, es ha emiatt nekem autot kellene fenntartani az felerne egy sulyos fizetes csokkentessel.
meg egyebkent is total hidegen hagynak az autok, mondjuk biztosan azert mert nem vezettem tul sokat es nem erzem az erofitoktatast ami a kozutakon megy?
Ezzel tisztaban van góré is, de elso korben home officeal probaltak lerazni, de persze a valosagban nekem kb mindig ott kellene lenni, ezert megallapodtunk autovasarlasban, aminel azert latszott hogy nem repes az oromtol.
Magyarul egy ujabb ceges auto fenntartasi koltsegeit mar nem szivesen koltenek ram, tehat fizetesbe sem adna meg ekkora emelest.
ÈRTJÜK...
Van egy szerelo gyerek a cegnel aki egyszer bedurcizott hogy o felmond, es ezert adtak neki egy nagyobb fizetesemelest meg oda koltozhetett a ceges alberletbe. A gyerek latszik hogy nagy labon erezte magat egybol, mert rogton vett egy ilyen 20 eves bmw-t.
O persze kisebb fizetesbol is meg tudta venni a munkaba jarashoz valo autot 29 evesen, ugyhogy biztosan velem van a baj
csak mondjuk ha azt nezem hogy en mennyit tolta, a szekeret ennek a cegnek, akkor nem kene mindenert felmondassal fenyegetoznom, hanem ketoldali megallapodasok alapjan maguktol is megoldodhatnanak ezek a dolgok.
Mert nekem nem nagyon tetszik az a tempo amikor allandoan konyorogni kell meg fenyegetozni hogy igy kilepek meg ugy kilepek.
Mondjuk en nem is fenyegetoztek sosem, meg nem zsaroltam a ceget sosem, en a tudasommal ertem el azt amit, de egyre jobban latszik hogy ez sokra nem vezet.
Vegyèl egy bringát 😀
Èn is simán elgurulok napi szinten káposztásmegyerről az árpád hìdhoz, pedig bankban dolgozom, ès nem keresek rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!