Vezetés-vizsga közben mire fókuszálsz hogy ne stresszelj?
Egyszer sajnos már megbuktam.
Nagyon stresszes vagyok vezetés közben.
Neked mi segített?
Jó rég volt már, de ha visszaemlékszem jól elhelyezkedtem az ülésben. Ha nem befeszülve görnyedsz a kormány mögött hanem kényelmesen hátradőlve a jól beállított ülésben, de nem hanyag módon(!) akkor eleve jó benyomást keltesz.
Ezt meg lehet a mindennapi forgalomban is figyelni, hogy ki mennyire van ráfeszülve.
Én is megbuktam egyszer, mert iszonyat ideges voltam :)
Másodszorra minden rendben volt, mert már nem izgultam annyira, tudtam, hogy mi lesz, hogy lesz, mire számíthatok.
Szerintem te is erre gondolj. Most már tudod, hogy milyen a vizsga. Vagy gondolj arra, hogy csak egy vezetésóra.
Voltam próbavizsgán előtte. Szóval nem az számított, hogy milyen egy vizsga.
Így harmadik próbálkozásra is félek.
Az a baj, hogy félsz. Én odamentem, tudtam hogy meg fogok bukni, mert egy szerencsétlen bal🌳sz vagyok, oszt elsőra átmentem. Ezt 4× játszottam el, mindig bennem volt, hogy na most nem fog menni elsőre, oszt mégis ment elsőre az összes kategóriánál.
És amúgy hibáztam is a vizsgákon... Az A1 kategóriánál, olyan szépen bepofátlankodtam sávváltáskor, hogy azt hittem ott bukok meg...
A B kat.-nál egy kereszteződéssel előbb szólt az oktató, hogy majd a jelzőlámpánál balra. 1000+1× elmondta az oktatáson, hogy ilyenkor soroljak átfele, mert később, az első lámpa után már nem fogok tudni. Na, én szépen elmentem az első lámpáig, mikor zöld lett, index ki és imádkoztam, hogy valaki beengedjen még a záróvonal előtt... Jött egy ford és megmentett, örök hála😂
A C kategóriánál a körforgalmak voltak a gyengéim... Ott is olyan szépen bevágtam a Golf elé, hogy csak na. Szerencsémre nem dudált, a vizsgáztató meg azt a jóseggű csajt nézte az út szélén, amelyiket az oktatóm is😂😂
Utánna meg elkezdtek beszélgetni, hogy milyen combos csaj volt, meg hogy az oktatóm régi nőjének volt ilyen segge...Szerintem amúgy haverok voltak🤷♂️
Járj vonattal. Én vizsga előtti napokban orrba-szájba késtem miattuk, hát úgy felbsztam magam, hogy na most márpedig kell nekem ez a jogsi, mert ebből elegem van, hogy gond nélkül meglett :)
Viccet félretéve: elsőre én is megbuktam, a második előtt pedig rettentő ideges voltam, mint még soha életemben. Szörnyű volt, majdnem hánytam (pedig nem jellemző rám a vizsgadrukk), de aztán beültem az autóba, elindultunk és szép lassan kezdtem megnyugodni. Egy idő után konkrétan nem is zavart, hogy ott a vizsgabiztos, mintha egy sima vezetésóra lett volna.
A vezetésre. Mindent csinálj meg, amennyire tudsz. Jobban nem kell. A te tudásodat nézik.
Én a sikeres vizsgámra úgy mentem, hogy na most levizsgázom.
És tessék. Nem stresszeltem.
A műszerfalon az időt sose nézd, mert az stresszelhet, hogy mennyi van még hátra.
Én is jártam így.
4.re lett meg.
Apukámról akkor derült ki, hogy áttétes hasnyálmirigy daganata van. Rendesen rányomta a bélyegét a vizsgáimra. Pont miatta, nagyon szerettem volna, hogy lássa még, ahogy vezetek.
Persze nem láthatta sajnos...
Na mindegy... A 4.re úgy mentem, hogy most átmegyek, lesz ami lesz.
Sikerült is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!