Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ősztől tavaszig mennyi időnkén...

Ősztől tavaszig mennyi időnként és hány percre szoktátok bekapcsolni a klímát az autótokban, hogy megjárassátok kicsit?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 28. 18:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az enyémben szerintem csak manuálisan bekapcsolható a párátlanító funkció.
2022. júl. 17. 23:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Nyáron szinte állandóan megy. Máskor párátlanítás miatt bekapcsolom ha párásodik a szélvédő, amúgy meg kb hetente kb egy percre. Télen van hogy 1 hónapig se nyomom be, nagy hidegben van valamilyen hőmérséklet ami alatt nem kapcsol be (nem tudom hány fok). Azt viszont több autómnál is megfigyeltem, hogy ha az ablakra is van irányítva a klima és megy, még nyáron is hajlamos bepárásodni amikor nem megy a klima. Az egyik autómban sokáig nem nyomattam az ablakra a klimát, nem is párásodott annyira... Pollenszűrő is cserélve lett, friss pollenszűrőnél is előjön ez a jelenség, úgyhogy általánosságban a manuális klimás autómnál is meg a digit klimásnál is spórolásból ha lehet nem járatom (nyáron amikor még hajnalban friss hűvös a levegő pl akkor nem kapcsolom be, vagy ha nagy meredek emelkedőn megyek fel amerre sokat járok, 1-esben 2-esben kell menni, akkor ki szoktam nyomni addig a klimát) de ez a fránya pára effektus néha megköveteli hogy 1-1 percre rányomjam akkor is ha nincs eső/párás idő.
2022. aug. 1. 00:36
 13/15 anonim ***** válasza:

#12: Valószínűleg 2 dolog is közrejátszik a párásodásban.

Az egyik, hogy a klímaboxban mindig marad valamennyi (nem sok) kondenzvíz, ha amúgy viszonylag rendszeresen használod a klímát, es az főleg hideg párás időben nem is nagyon tud elpárologni állásában. Viszont ha beindítod a szellőzőt akkor onnan párásabb levegőt fúj az elején.

Ezt úgy tudod elkerülni, hogy az út végén pár oercre kikapcsolod a klímát, ablakokat kicsit lehúzod, hogy gyorsabban áramoljon a levegő a rostélyokon, akkor nagyjábol ki lehet szárítani a maradék kondenzvizet.

A másik, hogy a klímás autók szellőzése sokkal gyérebb, mint a nem klímásoké. Ezt én is tapasztaltam.

2022. aug. 1. 08:14
 14/15 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Úgy szoktam, hogy mielőtt megérkezem előtte már kinyomom a klimát (mind a manuál mind a digites autómban), de sok városi rövid távú utam van, ott kell hogy nyomja a hideget ilyen forróságokban, és sokszor nem tudom percekkel előbb kikapcsolni, de valószinűleg igazad van hogy emiatt párásodhat utána. Ma hajnalban is enyhén párásodott, de résnyire lehúztam két ablakot és hamar megoldódott, utána már fel tudtam huzni, klima nélkül.
2022. aug. 3. 06:32
 15/15 anonim ***** válasza:

#14: igen, én eleve kicsit le szoktam húzni az ablakot induláskor, egyrészt a mwnetszél kicsapja a forróságot, nem kell megvárni, míg a klíma lehűti azt is.

Másreszt pont a maradék kondenzvíz miatt a rendszeresen tisztított klímának is van egy kis "hűtőszekrény szaga" bekapcsolás után rövid időre (nekem extra érzékeny a szaglásom, nagyon zavar)

2022. aug. 3. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!