Ősztől tavaszig mennyi időnként és hány percre szoktátok bekapcsolni a klímát az autótokban, hogy megjárassátok kicsit?
#12: Valószínűleg 2 dolog is közrejátszik a párásodásban.
Az egyik, hogy a klímaboxban mindig marad valamennyi (nem sok) kondenzvíz, ha amúgy viszonylag rendszeresen használod a klímát, es az főleg hideg párás időben nem is nagyon tud elpárologni állásában. Viszont ha beindítod a szellőzőt akkor onnan párásabb levegőt fúj az elején.
Ezt úgy tudod elkerülni, hogy az út végén pár oercre kikapcsolod a klímát, ablakokat kicsit lehúzod, hogy gyorsabban áramoljon a levegő a rostélyokon, akkor nagyjábol ki lehet szárítani a maradék kondenzvizet.
A másik, hogy a klímás autók szellőzése sokkal gyérebb, mint a nem klímásoké. Ezt én is tapasztaltam.
#14: igen, én eleve kicsit le szoktam húzni az ablakot induláskor, egyrészt a mwnetszél kicsapja a forróságot, nem kell megvárni, míg a klíma lehűti azt is.
Másreszt pont a maradék kondenzvíz miatt a rendszeresen tisztított klímának is van egy kis "hűtőszekrény szaga" bekapcsolás után rövid időre (nekem extra érzékeny a szaglásom, nagyon zavar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!