Automata váltós kocsim hideg motornál nem váltja fel a negyedik fokozatot csak kb 70-80kmh sebességnél normális ez?
Figyelt kérdés
Voltam szerelőnél ő azt mondta ezek mind ilyenek amíg nem melegednek fel nem váltanak utolsó fokozatba.2022. ápr. 27. 08:45
1/10 anonim válasza:
Ezek a nagyon régi automaták nem a legjobb tervezésűek. Fogyasztás hogy alakul?
2/10 anonim válasza:
gyakori, hogy tovább megtartja az adott fokozatot, hogy ez által gyorsabban melegedjen fel a motor, de ami nálad van már extrém. Mikor lett utoljára cserélve a váltóolaj?
3/10 A kérdező kommentje:
1 éve volt olajcsere kb ha bemelegszik akkor már kb 45kmh-nál felvált. Ez amúgy csak ilyen 10 fok alatti hidegbe jön elő.
2022. ápr. 27. 10:11
4/10 anonim válasza:
az enyém dízel, najgyából 200-al engedi feljebb a fordulatot hideg motornál
gázelvétellel vagy manuális felváltással ezt felülírhatom
5/10 A kérdező kommentje:
Az enyém benzines 2700 fordulaton váltja negyedikbe ha hideg motorral megyek. Mikor már meleg akkor 1200 körül.
2022. ápr. 27. 11:25
6/10 anonim válasza:
Ez valami régi kocsi lehet, azoknál normális. Nálam egy modern német, 50-nél hatodikban.
7/10 A kérdező kommentje:
Enyém japán 25 éves 8 liter körül van a fogyasztás.
2022. ápr. 27. 13:21
8/10 anonim válasza:
A 25 éves az régi, akkor még 3-4 fokozatú váltók voltak.
9/10 anonim válasza:
A hagyományos, hidrodinamikus automata váltónak hidegen-melegen ugyanúgy el kell váltania minden fokozatot. Akár japán, akár amerikai, akár német.
10/10 anonim válasza:
#9 A modernebbek már szabályozzák. Igaz ott már vezérelt szeleptömb van például. Én is megijedtem, mikor az első fagyos reggelen az első kettő fokozatot túlpörgette. Vittem váltószerelő szakihoz, azt mondta ezeknél már normális. Katalizátor miatt hagyja eleinte kicsit jobban pörgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!