Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Izzó (lámpabúra) festéket hol...

Izzó (lámpabúra) festéket hol lehet kapni? Hogyan fessek halogén izzó búrát?

Figyelt kérdés

Utánajártam, festékboltokban, autósboltokban kérdezősködtem, van akril meg stb lámpabúrafesték de egyik sem olyan hőálló szerintük, hogy halogén izzó festésére alkalmas legyen. Pedig a festék létezik mert kükönben az izzót a gyárban mibe mártja bele a robotkar?

Na az a festék kellene nekem, mi az, hogy hívják, miként kell rá hivatkozni?

Úgy tudom nem a halogén izzó 3000 fokos hanem csak a wolframszál, maga az izzó felületének a hőmérséklete csak 500 max 700 celsius fok.

Nem hiszem el, hogy nincs olyan fényáteresztő színes festék akár fújható vagy mártható ami képes lenne elviselni 500-700 fokot és nem zavarná az izzóban a gázcirkulációt mint pl ha zsír(ujjlenyomat) kerül a búrára.

Vettem már akrilakk festéket, ráfújtam, 2 óra után bekapcsoltam az izzót és elkezdett füstölni rajta a festék és ráégett.

Annak érdekében pedig hogy elkerüljük az okoskodókat is és értelmes válaszokat kapjak, nem sufnituning meg halogén izzóból akarok gázkisüléses fényűt varázsolni kékre festéssel, 24v-os R10W izzóból nem kapok sehol narancssárga festésűt, se homasita, se convoytruckshop se semmilyen autósbolt, úgyhogy kiveszem belemártom festékbe itthon és kész.

Aki tud bármilyen színes fényáteresztő hőálló festéket, köszi előre is!

2022. ápr. 23. 17:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen...
2022. ápr. 23. 17:51
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan festi pl az OSRAM az izzóit? Mágia?
2022. ápr. 23. 18:06
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem mágia, hanem a gyártási folyamat része.

Kereskedelmi forgalomban nem kapható, mivel nemcsak ráfújják oszt jóvanazúgy.

2022. ápr. 23. 18:54
 4/13 A kérdező kommentje:

Így van nem ráfújják hanem belemártják aztán jóvanazúgy esetleg ráégetik talán még.

Szerintem itthon egy befőttesüvegnyi festékbe én is bele tudom mártani kézzel aztán valahogy hőkezelem és jóvanazúgy nekem az pont elég lesz egy pár száz forintos kis izzóhoz, hogyha nem a gyártási előírásoknak megfelelés esetén érvényes garancia időtartamot produkálja majd hanem csak élettartama felét.

Mi az egyébként, hogy kereskedelmi forgalomban nem kapható?

Nincs semmilyen festék aminek a specifikáció megegyeznének a gyártás során felhasználtéval?

2022. ápr. 23. 19:28
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
Kár beléd az idő.
2022. ápr. 23. 19:45
 6/13 anonim ***** válasza:

a színes halogén izzónál nem az izzó ÜVEGE van színezve?

Amúgy van kékes, sárgás. vedd meg boltban oszt kész.

2022. ápr. 23. 19:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Narancssárga meg MINEK?
2022. ápr. 23. 19:51
 8/13 A kérdező kommentje:

Azért mert az index naracssárga búrája le van törve a kamionon amit átvettem, a főnök szarik rá viszont hülyén néz ki hogy az az egyetlen ami fehéren villog, ezért akarom naracssárgára cserélni.

De már megint előjött egy okos, pedig direkt beleírtam a kérdés végére de megint kell valaki, aki megkérdezze minek az nekem. Nem tök mindegy, ha zöldet akarok ahhoz sincs közöd, ez az oldal arról szólna, hogy valaki kérdez a nála okosabb vagy tájékozotabb meg válaszol és mindenki boldog lenne csak hát a szellemi színvonal itt is rohamosan csökken de azért egy őrlángon pilákoló agysejt még sajnos van mindenkinél ami pont elég az ilyen idióta megjegyzésekhez amivel felb*sszák az ember agyát.

Mégegyszer a kérdés újra:

A fentebb említett festék neve vagy bármilyen jellemzője vagy akármilyen adat róla?

Nem hiszem el, hogy az egész országban vagy az egész világon nem gyártanak ilyet ezért fordultam ehhez az oldalhoz mert mindenhol azt mondják, hogy nem létezik olyan festék ami 500 fokos hőterhelésnek ellenálna és emelett fényáteresztő is. Szerintem pedig ez nem igaz és próbálok minden lehetőséget kimeríteni.

2022. ápr. 23. 20:05
 9/13 anonim ***** válasza:

Indexben én még nem láttam halogént, csak sima klasszikus buborékizzót, abból viszont kapsz mindenféle színűt, pirosat, narancsot, még kéket zöldet is láttam.

Nekem is van itthon belőle kétszálas sárga is majdnem egy tucatnyi.. de egyik sem halogén. halogén a fényszóróizzó. bárdi-homasita-unix ilyen helyeken kell hogy legyen narancs indexizzó. 24 voltos is.

2022. ápr. 24. 00:27
 10/13 A kérdező kommentje:

Igen de nekem egyszálas kellene. Bárdi/Unix-ban valóban nem érdeklődtem, csak homasita, convoy meg amit még találtam autósbolt google maps-en. Egyedül a lumenet-nek van valóban 24v-os narancs viszont csak 10-es kiszerelésben, de azzal meg mit kezdjek ha nekem csak 1 db kell.

Mindenhol van egyébként színezett izzó ezekből de csak 12v-os, 24v-osban csak fehér van.

2022. ápr. 24. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!