20000 km-es olajcsere elég?
A gyártó a motorra 30 ezret írt, a szalon szervize is azt mondta, hogy elég 30 ezrenként, az a periódus. Ezt én kicsit soknak ítélem meg. Érdemes 10-15 ezrenként cserélni, vagy elég a 20 ezer is?
Viszonylag keveset (70 ezer) futott autóról van szó.
Használat függő én 20 ezer ha majdnem mind autópályán, ha vegyes tehát néha város is akkor 15 ezer, ha sok város akkor 10ezer.
180e km lesz benne 7 évesen és semmi baja, olajat nem eszi.
Mármint minden baja van de nem az olajtol és nem a motornak :)
A 30ezer csak ámítás, nem is értem hogyan írhat le ilyet a gyártó, meg a szerviz hogy mondhat ilyet. De már azt is el tudom képzelni hogy a tervezett elavulás része...
Az ökölszabály 10ezer vagy egy év, amelyik előbb van. Ez a módszer működik és bevállt így ezt javaslom!
30.000 nagyon sok. 10.000km a legjobb. A gyártó sok mindent mond meg ír. Azt is kiírja a kijelző, hogy 50-nél kéri az 5.-et. Nyektessük a motort, amortizáljuk a kettőstömegűt, csapágyakat stb. Főként környezetvédelmi szempontokat vesznek figyelembe. Motor pár év alatt tönkremegy a gyártó részéről már csak 27-ed rangú valami. Új motor 4 millióért? Felírjuk a munkalapra? Az automataváltó olaját cserélni kell – ahogy egyébként a kézi váltókét is. Általában 60 és 120 ezer km vagy öt év a jellemző gyári csereperiódus, de akad gyártó, amelyik egyszerűen azt mondja: az olajtöltet egy életre szól az automatáiban.
Csak épp nem árulják el, milyen hosszú ez az élet.
Maszekhoz kell vinni, aki magyarázkodás nélkül elvégzi az olajcseréket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!