Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha maximum 3 millió megtakarít...

Ha maximum 3 millió megtakarításom van érdemes befektetni egyedi autóba?

Figyelt kérdés

Sajnos nem lehet több kategóriát kiválasztani ugyanis ez a kérdés nagyrészt a "Karrier, fizetés"-be is passzolna, de mivel autóról van szó így itt várok rá válaszokat.

Van közel 3 milliós megtakarításom. Mivel az infláció/forint/háború/covid/űrlények stb. miatt folyamatosan gáz van így nem szeretném az utcán sepregetni pár hónap múlva. Vállalkozni nem tudok, a pénzügyekhez pedig totál h***e vagyok.

Viszont azon gondolkoztam nem lenne érdemes venni egy különleges "utolsó mohikán" benzines autót. Ha belegondolok, hogy Trabantokat árulnak most milliókért és jön az elektromos világ...

[link]

[link]

[link]

Nem használnám őket, max 2 hetente pár kört elvinni a környéken és nem tudom elhinni, hogy 5-10-20 év múlva ne menne fel az ára.

Használat miatt nem amortizálódna, korrózió se feltétlen (garázsban lenne).

Mit gondoltok. Megéri ilyen autókba fektetni az összes pénzem bízva, hogy majd a petrolnosztalgikus jövőben sokkal többet fog érni?

2022. ápr. 23. 14:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
80%

Használt autókba az tegyen bele pénzt, akinek meg van hozzá a ismeretsége is és szakértelme hogy azt úgy el tudja adni, hogy haszon is legyen rajta neki.

És még így is elég rizikósnak tartom. Magyarországon ennek közel sincsen akkora kereskedelme, mint egy külföldi országban. Pl... Németország vagy U.S.A...

Felesleges pénz ki dobás!!!

2022. máj. 2. 19:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon kell érteni hozzá. Ha lenne 300 millióm, lehet, hogy hármat autóba tennék, de már a vásárlás is rizikós. Ahol nem látod rohadhat, lehetnek mechanikai bajai. Nemrég vettem használatra egy autót. 1,5 volt az autó, már közel 200 ezer az "első szerviz". Egy veteránnál ez sokkal drágább, mert mindent korhűen kell megcsinálni/megcsináltatni, nem lehet meggányolni, mert azonnal zuhan az értéke.

Ha megveszed tipp-topp állapotban akkor karbantartani kell. Néha megjáratni (én havonta mennék vele egy kört, de kérdezz meg egy szakértőt), évente olaj és szűrőcsere drága a fenntartása akkor is, ha csak megőrizni akarod.

[link]

[link]

2022. júl. 15. 14:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!