Nehezebb a kormányzás. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Van egy 2009-es, 2. generációs Mazda 3-mam. Új sofőr vagyok, télen vettük az autót. Múlt héten cseréltünk nyári gumikra, amikkel elvileg nincs semmi gond, nem kopottak, autószerelő csinálta. Három-négy napja megváltozott a kormány viselkedése. Korábban semmi erőt nem kellett kifejtenem a mozgatásához, alig értem hozzá és csinálta, amit akarok. Most érzem az ellenállást, olyan, mintha nehezebb lenne a kormány, nehezebben fordul és lassabban tér vissza középre. Nem mondom, hogy teljesen elszállt a szervó, mert egyszer láttam a testvéremet vezetni, amikor az övé teljesen megszűnt és kb majd összecsinálta magát, úgy kellett erőlködnie, hogy forduljon az autó. Én nem tapasztalok ilyen mértékű nehézséget, tudom irányítani az autót nagy erőfeszítés nélkül is, de érezhetően más, mint előtte. Néha vissza is jött a normális, korábbi állapot, tehát ez nem volt állandó. Tegnap ránézett egy szerelő, azt mondta nincs benne szervófolyadék. Elmentünk a boltba, adtak hozzá (mondjuk ATF-et, de biztosítottak róla, hogy jó bele). Felöntöttük a szerelővel. Azóta is ugyanolyan, nem változott semmi, de mostmár meg sem javul időlegesen. Van tippetek, mi lehet? A folyadék nem szivárog, legalábbis látványosan nem, nincs sehol tócsa, még mindig ugyanott van a szintje, ahol tegnap. Hangot sem ad ki, a kormány nem remeg, nem vinnyog. Egyszerűen csak nehezebb. Szabad vele vezetnem, amíg eljutunk a szerelőhöz? Vagy hagyjam békén?2022. ápr. 21. 10:07
1/3 anonim válasza:
Ha nem volt olaj benne akkor tönkre mehetett a szivattyú is.
Olaj nélkül kimondottan káros járni vele.
3/3 A kérdező kommentje:
Sajnos a tapasztalatlansagom miatt nem tudtam, hogy nincs benne olaj. Tobbszor is felnyitottam korabban a motorhazat, ismerkedtem vele, mi micsoda, es neztem a kulonfele folyadekokat is. Viszont pont a szervofolyadek tartalyban van valami sotet szinu dugo, ami a minimum vonal fole er, es en rendre azt hittem, az a folyadek, es rendben van. Tegnap derult ki szamomra, hogy nem ... Szegeny kis autom, a hozza nem ertesem miatt szenvedett.
2022. ápr. 21. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!