Mennyit érdemes alkudni egy autó árából?
Ilyen magas kilóméterfutásnál a kereskedő is tudja, hogy nehéz lesz eladni az autót. Be sem szoktak ilyet vállalni, hacsak nem nagyon olcsón szerezte be. Próbálj sokat alkudni rajta.
Nekem 3-4 milliós autóim voltak az utóbbi időben, mindegyiken 200-at tudtam alkudni.
Manapság, ebben a faramuci gazdasági helyzetben inkább ráígérnek, hiszen felfelé megy a használt autók ára is. Így nagyon nagy alkura nem számíts!
Attól is függ, milyen állapotú a kocsi. Ha egy megvigyázott, végig garázsban tartott, első tulajos patika autóról van szó, akkor nem lenne képem "kisebbségieskedve" azt mondani, hogy a 790e helyett én csak 300-at adok értem, mert csak... ennyim van.
Ha pl durván kopott a gumi, bemattult a fényszóró, rozsdás, stb. tehát van alkualap, akkor 5, max. 10%-kal erre hivatkozva meg lehet próbálni, de simán lehet hogy elhajt, mert ha nem sürgős neki, akkor majd jön és megveszi más. Tehát 750, nagyon max 700.
Egyetértek.
"próbálják a legdrágább szalonszakszervizek prémium árait beadni" Nem mindenki a garázssoron lévő sufniban javíttatja okosban az autóját. Én pl a 17 éves autómmal a ami napig márkaszervizbe járok. Alkatrészek esetében pedig kizárólag gyárit építtetek be, utángyártott, bontott szóba sem jöhet. Attól, hogy már nem ér sokat az autóm, a megbízhatóság, üzembiztosság, esztétikum ugyanolyan fontos, nem a minél olcsóbban megúszás a lényeg. Legalábbis nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!