Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem lett visszacsavarva a...

Nem lett visszacsavarva a hűtő sapkája, nagy baj lehet belőle?

Figyelt kérdés
Nos az van hogy folydogál el a víz a hűtőből, pár hónap alatt kidobja a műszerfal hogy check coolant mert lejjebb megy egy kicsit a nívónál. Na és reggel lett hozzáöntve pár deci és nem lett visszacsavarva a teteje... eljöttem 40 km-t és már 20nál kidobta hogy kevés a víz. Furcsa volt mert reggel lett teletéve. De ami a lényeg hogy a víz nem forrt fel, szóval maradt benne valamennyi. És még jó hogy a határon felnyitatta velem a határőr a motorháztetőt, ott láttuk meg hogy nincs a teteje. Lett beleöntve víz ideiglenesen de nemtudom hogy mit lehetne rátenni? Ma még haza kell mennem így de mit tudok csinálni hogy ne bugyogjon ki a víz? Meg tett kárt valamiben hogy így mentem vele?

2022. ápr. 16. 13:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Volt egy relatív kis problémád és most valószínűleg van egy nagy problémád.

Az első gond az, hogy tető nélkül nincs nyomás a rendszerben, így erősen csökkent a hűtése a motornak. A másik meg az, hogy utána feltételezem meleg motorra öntöttél feltételezem hideg vizet, ezzel jól leforráztad és bizonyára még tovább vetemedett.

Szerintem most már mindegy. Menj vele haza így, ha eddig eljöttél, akkor szerintem haza is fog vinni, de a felújítás ígyis-úgyis elkerülhetetlen. Innentől ez már úgysem menthető, szóval tök mindegy, most teszel-e rá kupakot.

2022. ápr. 16. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:

ha nem forrt fel a víz, semmi bajt nem okoztál ezzel. Valamit rögzíts a tetejére, hogy ne lötyögjön ki túl sok és indulj haza. 15 kilométerenként megállsz és rátöltesz

egyébként érdemes hűtőfolyadékot is tölteni bele

2022. ápr. 16. 16:06
 3/4 A kérdező kommentje:

1:igen, hidegvíz lett beleöntve... akkor most a hengerfej is kuka lett?

2:Nem forrt fel a víz, a 90 fokot nem lépte túl. Elvileg le lett a motorháztetőtől nyomatva és nem kellene hogy kijöjjön. Hűtőfolyadék van benne emígy.

2022. ápr. 16. 17:32
 4/4 Mickbro ***** válasza:
Kapcsold be a fűtést maxra! És szép nyugisan közlekedj vele! Megállni ellenőrizni a szintet, utána tölteni! reméljük, nem az Alpokban autózol.
2022. ápr. 17. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!