Hány éves koráig lehet kapni az autókhoz mindenféle alkatrészt?
Nekem egy J Astrám van, 2012-es, ehhez már sok mindent nem lehet kapni. Jelenleg 2 hete várok egy olyan szerelőre, aki oda tud gyányolni valamit a kilincshez. A sofőr oldalon a bowden külső burkát az ajtóhoz rögzítő fül letört, így nem lehet belülről kinyitni az ajtót, mert így a kilincs nem tudja húzni a bowdent, mozog az egész belül. Gyakorlatilag kéne egy belső ajtóburkolat egy kis letört műanyag izé miatt. Akihez elvittem, ő nézte neten, meg én is megnéztem, boltban nem lehet kapni, csak komplett ajtó lenne ami fényezéssel együtt 500+ ezerbe fájna. Márkaszervíz sem tud szerezni burkolatot. Pont olyat mint ami van nekem, neten sem találtam bontottat eladót. De ugyan ez volt a hátsó ablaktörlőnél is tavaly, oda is kellett volna valami kis biszbasz, ami már nincs, a bontottak meg ugyanúgy töröttek voltak.
Hány éves korban szoktak eljutni ide az autók? Tehát hogy nem lehet hozzájuk kapni pótalkatrészt ami miatt kókányolni kell őket.
30 éves Mercim van és kb. az alkatrészek 99%-át be lehet szerezni.
Többségük már utángyártott vagy bontott de vannak még elfekvőben gyári kettőstömegű 300e-ért vagy éppen zsír új adagoló 1 millióért :D
Inkább a beltérben vannak olyan műanyag részek amik horror áron mennek szép állapotban bontottban is... sokkal olcsóbb 3D nyomtatóval megcsináltatni.
Inkább a ritka típusokkal van szívás alkatrész terén... vagy nem lesz vagy brutál áron. Ennél már csak az öreg ritka autó a durvább :D
Pl. Ha van egy 50 éves Alfa Romeo-d... mindent olaszból kell behozatni méreg drágán + postaköltség + idő.
Pár éve tettem rendbe egy 1962-es Octaviát.
Kassán szinte mindent megkaptam hozzá emberi áron.
(igaz, kellett hozzá egy helyi ismerős, mert amikor megszólaltam magyarul, akkor semmi sem volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!