Hány éves koráig lehet kapni az autókhoz mindenféle alkatrészt?
Nekem egy J Astrám van, 2012-es, ehhez már sok mindent nem lehet kapni. Jelenleg 2 hete várok egy olyan szerelőre, aki oda tud gyányolni valamit a kilincshez. A sofőr oldalon a bowden külső burkát az ajtóhoz rögzítő fül letört, így nem lehet belülről kinyitni az ajtót, mert így a kilincs nem tudja húzni a bowdent, mozog az egész belül. Gyakorlatilag kéne egy belső ajtóburkolat egy kis letört műanyag izé miatt. Akihez elvittem, ő nézte neten, meg én is megnéztem, boltban nem lehet kapni, csak komplett ajtó lenne ami fényezéssel együtt 500+ ezerbe fájna. Márkaszervíz sem tud szerezni burkolatot. Pont olyat mint ami van nekem, neten sem találtam bontottat eladót. De ugyan ez volt a hátsó ablaktörlőnél is tavaly, oda is kellett volna valami kis biszbasz, ami már nincs, a bontottak meg ugyanúgy töröttek voltak.
Hány éves korban szoktak eljutni ide az autók? Tehát hogy nem lehet hozzájuk kapni pótalkatrészt ami miatt kókányolni kell őket.
"Gyakorlatilag kéne egy belső ajtóburkolat egy kis letört műanyag izé miatt"
Ha minden kötél szakad, akkor keress valakit aki tud 3D nyomtatni, és legyártatod vele.
Ez nem korfüggő.
Kis biszbaszokat 1 éves és 30 éves autóhoz sem biztos, hogy külön lehet kapni. Inkább komplett részegységgel.
Az Opel helyzete a tulajdonosváltás miatt speciális. Nekem is Opelem van, 4 éves és van olyan gyári alkatrész, szerencsére csak apróság, amit nem lehet kapni. Még a GM sok pénzért kifejlesztette ezeket az autókat. Aztán jött a PSA, később a Stellantis, akinek minden eladott csavar után súlyos jogdíjakat kell fizetnie a GM-nek. Na ezt ő nem szívesen akarja, ezért amit lehet alkatrést, kifuttat, megszűntet. Pont a 2010-es években gyártott Opeleket érinti ez a leginkább, hiszen a régebbiekből (F/G/H Astra, stb.) rengeteget adtak el általában és van dögivel utángyártott alkatrész a piacon, változó minőségben.
De ugyan ez a helyzet az On-starrl is. Nekem K Astrám van. Annak idején ezzel ment a tv-reklám, mint az autó egyik nagy előnye. Ahhoz a felszereltségi csomaghoz, amit én választottam, kötelező volt megvenni az on-star hardver részét. Ez 2018-ban listaáron +150.000Ft-os tétel volt a számlán. Aztán jött a PSA, azt mondta, hogy az On-star a GM rendszere, neki nem érdeke, hogy fenntartasa, jogdíjakat fizessen utána, ezért 2020-tól Európában megszüntette. A PSA hasonló rendszere nem kompatibilis a GM hardverével. Tehát akinek ilyen autója van, így járt, a szép színes gombok ezentúl dekorációs elemek az autóban, a hardver csak ballasztsúly, a 150.000Ft meg ablakon kidobott pénz volt. Ha ilyen autód van, így jártál, a PSA a továbbiakban nem foglalkozik a kérdéssel. És akkor 2020-ban ez pár éves, még bőven garanciális autókat érintett.
#9: Erről beszélek. Nem tudom hol vásároltok és hogyan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!