Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány éves koráig lehet kapni...

Hány éves koráig lehet kapni az autókhoz mindenféle alkatrészt?

Figyelt kérdés

Nekem egy J Astrám van, 2012-es, ehhez már sok mindent nem lehet kapni. Jelenleg 2 hete várok egy olyan szerelőre, aki oda tud gyányolni valamit a kilincshez. A sofőr oldalon a bowden külső burkát az ajtóhoz rögzítő fül letört, így nem lehet belülről kinyitni az ajtót, mert így a kilincs nem tudja húzni a bowdent, mozog az egész belül. Gyakorlatilag kéne egy belső ajtóburkolat egy kis letört műanyag izé miatt. Akihez elvittem, ő nézte neten, meg én is megnéztem, boltban nem lehet kapni, csak komplett ajtó lenne ami fényezéssel együtt 500+ ezerbe fájna. Márkaszervíz sem tud szerezni burkolatot. Pont olyat mint ami van nekem, neten sem találtam bontottat eladót. De ugyan ez volt a hátsó ablaktörlőnél is tavaly, oda is kellett volna valami kis biszbasz, ami már nincs, a bontottak meg ugyanúgy töröttek voltak.

Hány éves korban szoktak eljutni ide az autók? Tehát hogy nem lehet hozzájuk kapni pótalkatrészt ami miatt kókányolni kell őket.

2022. ápr. 13. 21:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Baromság. 30 éves autókhoz mindent be lehet szerezni pillanatok alatt.
2022. ápr. 13. 21:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
változó. Amerikai autóknál 20 évesen már komoly gond sok alkatrészt beszerezni. Mercedes esetén a 40 évesekehez is lehet kapni gyári (!) alkatrtészeket is
2022. ápr. 13. 22:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
2004es nissanom van. Eddig volt minden hozzá. Ha nincs után gyártott, akkor van amit bontóból veszek, mert a gyári alkatrész irreálisan drága. Egyébként nem kor hanem típus függő.
2022. ápr. 13. 22:38
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Tavaly adtam el 18 evesen egy Toyotat, kb. az utolso csavarig volt hozza mindig minden alkatresz ujonnan, bontottan, utangyartottan is. Hogy az Opel sz*pat mert tragya minoseget gyart az also szegmensben es nyilvan a bontott is pont ott torott, kopott? Hat, nem veletlenul kerul egy hasonlo koru es futasu Toyota aranak egyharmadaba hasznaltan.
2022. ápr. 13. 22:42
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

"Gyakorlatilag kéne egy belső ajtóburkolat egy kis letört műanyag izé miatt"

Ha minden kötél szakad, akkor keress valakit aki tud 3D nyomtatni, és legyártatod vele.

2022. ápr. 14. 01:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
#2 Gondolhatod akkor hogy mit élek át egy 32 éves amerikai autóval, ha alkatrészt keresek hozzá... Konkrétan a légszűrő meg az olajszűrő is nehézséget okoz, nemhogy még a specifikusabb alkatrészek.
2022. ápr. 14. 05:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem korfüggő.

Kis biszbaszokat 1 éves és 30 éves autóhoz sem biztos, hogy külön lehet kapni. Inkább komplett részegységgel.

Az Opel helyzete a tulajdonosváltás miatt speciális. Nekem is Opelem van, 4 éves és van olyan gyári alkatrész, szerencsére csak apróság, amit nem lehet kapni. Még a GM sok pénzért kifejlesztette ezeket az autókat. Aztán jött a PSA, később a Stellantis, akinek minden eladott csavar után súlyos jogdíjakat kell fizetnie a GM-nek. Na ezt ő nem szívesen akarja, ezért amit lehet alkatrést, kifuttat, megszűntet. Pont a 2010-es években gyártott Opeleket érinti ez a leginkább, hiszen a régebbiekből (F/G/H Astra, stb.) rengeteget adtak el általában és van dögivel utángyártott alkatrész a piacon, változó minőségben.

De ugyan ez a helyzet az On-starrl is. Nekem K Astrám van. Annak idején ezzel ment a tv-reklám, mint az autó egyik nagy előnye. Ahhoz a felszereltségi csomaghoz, amit én választottam, kötelező volt megvenni az on-star hardver részét. Ez 2018-ban listaáron +150.000Ft-os tétel volt a számlán. Aztán jött a PSA, azt mondta, hogy az On-star a GM rendszere, neki nem érdeke, hogy fenntartasa, jogdíjakat fizessen utána, ezért 2020-tól Európában megszüntette. A PSA hasonló rendszere nem kompatibilis a GM hardverével. Tehát akinek ilyen autója van, így járt, a szép színes gombok ezentúl dekorációs elemek az autóban, a hardver csak ballasztsúly, a 150.000Ft meg ablakon kidobott pénz volt. Ha ilyen autód van, így jártál, a PSA a továbbiakban nem foglalkozik a kérdéssel. És akkor 2020-ban ez pár éves, még bőven garanciális autókat érintett.

2022. ápr. 14. 07:02
 8/15 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom az ilyen szerelők ennyire leragadtak ha XIX században vagy mi, de nekünk volt 1979-es Mercink, annyi volt a nehézség az alkatrészellátásban, hogy néha nem jött meg másnapra, csak 2-3 nap alatt a cucc.
2022. ápr. 14. 07:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
#8 Én meg 1 hónapot vártam a hengerfejtömítésre, 1.5 -t a vízpumápra és 2 hetet a vezérműláncra. Az árukról nem iy beszélve...az alkatrész az nem kifejezetten drága, csak a szállítás...
2022. ápr. 14. 07:47
 10/15 anonim ***** válasza:

#9: Erről beszélek. Nem tudom hol vásároltok és hogyan

2022. ápr. 14. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!