Autókereskedőnél vennél autót? Ha nem miért nem? Ez olyan sokaknál, mint az ingatlanközvetítői sztereotípia?
Figyelt kérdés
Sokan ellenségesen állnak az autókereskedőkhöz, de náluk is lehet találni jó autót. Már több lényegében hibátlan állapotút vettünk kereskedésben. Magánszemélynél pedig volt olyan, hogy elfelejtett közölni pár hibát.2022. ápr. 12. 12:30
21/27 A kérdező kommentje:
Nem, csak adtam el nemrég egyik rokonom autóját, ami 1 tulajos volt és teljesen sérülésmentes. Meglepődve tapasztaltam, hogy a mennyire nem normálisak az emberek. A 8 megnéző közül 2 értett a kocsikhoz nagyon minimálisan, az összes többi okostojás volt, akik nem néznek egy autó alá vételkor, ami alap lenne ugye stb. Mellesleg az egyikük meg is vette, a 2 közül. Nem értem, ha valaki nem ért hozzá, miért nem hoz el magával egy értelmes szerelőt, aki esetleg tud dönteni, hogy megvehető-e.
2022. ápr. 13. 10:43
22/27 A kérdező kommentje:
De egy példa a sok közül, hogy mennyi idióta vevőjelölt van, a durva, hogy ezt simán eljátszhatják egy idős, beteg, egyedülálló emberrel is:
2022. ápr. 13. 11:56
24/27 A kérdező kommentje:
23. Nem csak ők ilyenek, fehér bőrűek is szeretnek alkudozni, jó sokat. Nekem jött olyan, hogy előadott egy történetet, hogy miért kell neki ekkora kocsi szánjam meg. Van egy mozgássérült a családban aki miatt nagy csomagtartó kell stb. Ami még lehet igaz is, de a vége felé nyilvánvaló lett, hogy simán lehetett kamu. A hibátlan állapotú, tisztességesen karbantartott autót elkezdte fikázni, pl: fura hangja van onnan előlről valaminek stb. (Hibátlan állapotban volt a kocsi, új fékek elől, hátul, szinte új lengéscsillapító, új gumik stb.)Annyira nem értett hozzá, hogy siralom, de szerintem fele ennyi pénze se volt a kocsira, csak kipróbálni jött és fikázódni. Annyi hibája volt, hogy a vezetőülés szakadt volt egy helyen, na ezen aztán pláne kiakadt, annak ellenére, hogy telefonban lett mondva neki ez az óriási probléma. Bírom, hogy emberek azt várják el, hogy egy 10 éves autó karcmentes legyen és legyen eltüntetve minden hibája. Kereskedők ezt használják ki, kitakarítják kívül-belül csili vili, csak maga a motor/váltó halott a kocsiban. Az már nem számít, csak legyen szépen kitakarítva. :D
2022. ápr. 13. 13:34
25/27 anonim válasza:
#24: A legfontosabb, hogy az egész belteret és műszerfalat jó ragacsos szilikonnal be kell kenni!
És telerakni illatosítóval, nehogy átüssön az ázott szőnyeg szaga.
26/27 anonim válasza:
Nem idióta attól, hogy nem ért az autókhoz. Csak magadat minősíted, amikor ezt állítod.
27/27 A kérdező kommentje:
Attól nem lesz idióta, ilyet nem írtam. Attól lesz, ha olyan vevő jön, mint amit linkeltem. Meg attól, ha azt gondolja ha szidja azt ami hibátlan műszakilag, akkor viheti majd féláron. Ha valaki nem ért hozzá, nem ciki, főleg egy korszerű euro 6 dízelnél, hibridnél, villanyautónál, hogy begurulok vele vétel előtt egy szervizbe vagy hív egy állapotfelmérőt, aki hibakódokat olvas, átnézi az olajfolyásokat, futóművet, kipufogórendszert stb. Legalább látni fogja, hogy korrekt infókat mondott e az eladó eddig.
2022. ápr. 13. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!