Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedőnél vennél...

Autókereskedőnél vennél autót? Ha nem miért nem? Ez olyan sokaknál, mint az ingatlanközvetítői sztereotípia?

Figyelt kérdés
Sokan ellenségesen állnak az autókereskedőkhöz, de náluk is lehet találni jó autót. Már több lényegében hibátlan állapotút vettünk kereskedésben. Magánszemélynél pedig volt olyan, hogy elfelejtett közölni pár hibát.
2022. ápr. 12. 12:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Dehogynem, aki ért hozzá az látja, hogy csak maga az ajtó volt fújva, vagy más is. Ha minőségi munkát végeztek, ami ritka itt Magyarországon, akkor meg bérelni kell egy rétegvastagságmérőt, az majd megmondja.
2022. ápr. 12. 15:02
 12/27 anonim válasza:

7-es vagyok. Leírták a hirdetésben, illetve személyesen is biztosított róla, valamint azt is elmondta, hogy ha kiderül, hogy nem stimmel a km, akkor visszaveszi. Kisebb kereskedésről van szó, viszont minden autó rendben volt.

Ha kiderülne, hogy más a valós km, nem tudom hogy lenne. Nyilván ezek szóbeli dolgok és bizalom kérdése is, és a legtöbb esetben valószínűleg sose derül ki.

Időtávlatot nem mondott egyébként, de tudtommal német márkaszervizekből hozza be az autókat. Gondolom emiatt is van az, hogy meri vállalni, meg az autókon is látszott, hogy valószínű nem tekerték.

Viszont a féléves garanciával éltem. Egy apróság előjött a motor kapcsán vétel után nem sokkal (fojtószelep és EGR szelep probléma, amit sikerült orvosolni) és ő ebben készségesen segített. Azóta állok úgy a dologhoz, hogy a kereskedés is lehet jó.

2022. ápr. 12. 17:03
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem az eladót akarom megvenni, hanem amit kínál. Ha az műszakilag, esztétikailag rendben van és az ára is nekem megfelel, akkor tök mindegy hogy ki árulja és mi a foglalkozása. Legalábbis én így gondolom.
2022. ápr. 12. 17:39
 14/27 anonim ***** válasza:

#13: Értem én, de azt veszed meg, amit ő használt sokáig.

Az ember vált vele pár szót, elmentek próbakörre, elég hamar le lehet venni milyen ember, mennyire kamugép, meg mennyire törődött a kocsival.

2022. ápr. 12. 18:53
 15/27 anonim ***** válasza:

#14. Én az állásinterjúkon is utálom a tipikus sablonos HR-es kérdéseket. Amiből a 18 éves kollegina eldönti, hogy ha te nem azokat a sablonos átlag válaszokat adod, amik a pszichológiai tankönyvekben meg vannak adva, akkor te biztos lusta vagy, trehány vagy és nem értesz a szakmádhoz... Ennyiből nem lehet valakit megismerni, pláne, hogy hogy dolgozik.

Ugyanezt gondolom az autó tulajáról is. Nem attól lesz jó vagy rossz az eladott autó, hogy egy 20 perces próbaúton nekem mennyire szimpatikus. Hanem a tényektől.

Egy használt autó mindig lutri persze. De nem kell ahhoz nagy szakértőnek lenni, hogy meg lehessen állapítani, hogy egy autó durván elhanyagolt, vagy nagyjából rendben van. Ha rendben van, akkor irány egy állapotfelmérés. Ha ott is rendben van, az autót megemelve átnézve, hibakódot kiolvasva egy szakértő szerint sincs nagy gond a kocsival, akkor én meg merném kockáztatni a vételét. Attól függetlenül, hogy ki árulja. Bele lehet nyúlni persze így is a tutiba.

Számíttattam már be én is használt kocsimat új vételébe. És nem azért nem én árultam, mert sunnyogni valóm lett volna. Hanem mert nem akartam vele vesződni.

2022. ápr. 12. 19:34
 16/27 anonim ***** válasza:

Autókereskedőnél vennél autót?

Nem, nem vennék, dörzsölt nepper ebből él. De még ha nincs is simli akkor ő beszámol egy suzukit 50 ezerért és eladja neked 350 ezerért abban neked mi a jó? inkább a tulaj nagypapótól veszem meg 50-ért, a kereskedő haszonból él mint mindenki.

2022. ápr. 12. 20:48
 17/27 A kérdező kommentje:
De a tulaj nagypapa nem tudja felrakni hahura, így elviszi egy kereskedésbe. Vagy nagyon sokan nem akarnak szívni az eladással, ami 100% megértek. Rengeteg okostojás lett, akik azt hiszik értenek az autókhoz, de egyébként nagyon nem. Fikázódó vevőből is akad jó pár, akik alku reményében fikázódnak leginkább. Ez a legidegesítőbb, szóval ilyenekkel nem is üzletelnék, mert ez az a típus aki visszahozza 1 hét után, hogy kiégett elől 1 izzó és milyen szar lett eladva neki. Normális autót magánszemélytől kizárólag facen lehet találni csoportokban vagy marketplacen. Ott látod ki àrulja és miket hirdet még.
2022. ápr. 12. 21:33
 18/27 anonim ***** válasza:
unoka felrakja neki
2022. ápr. 13. 09:16
 19/27 A kérdező kommentje:
18. Tételezzük fel nincs unokája, se senki, aki szeretne a hirdetés feladással szórakozni, akkor mégis hova vinné? Annyit tehet max, hogy szól pár ismerősének, hogy nem kell e a kocsija. Ha nem akar alkudozós, minden hülyeségen problémázós embereket fogadni, főleg, ha pl őzvegy és egyedül él. Ne haragudj, de ilyen szituációban én is inkább leadnám valahol, nem hiányzik, hogy aztán hivogassanak, vagy kiraboljanak stb. Nem mindenkinek ér meg a plussz 100-300e ft annyit, hogy aztán hivogassák, hogy tönkrement a klíma vagy kiégett egy izzó és egyéb óriási problémákkal.
2022. ápr. 13. 10:29
 20/27 anonim ***** válasza:
Te kereskedő vagy?
2022. ápr. 13. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!