Teljesen leeresztett gumival le lehet gurulni a közeli (2 km) benzinkútra, vagy árt a keréknek?
Az egyik autóm pár hónapig állt a ház előtt. A jobb hátsó gumi teljesen (de tényleg totálisan) leengedett. Észrevettem korábban is, hogy az a gumi lassan engedi a nyomást, csak ugye most nem volt rá fújva.
A közelben, pontosan 2 km-re van egy kút, ha oda le tudnék gurulni - persze lassan -, akkor már fel tudnám fújni. Érdemes ilyen állapotban lemenni, vagy inkább kérjek kölcsön valakitől egy kompresszoros fújót az első indulásra?
Nem a vezetéstől félek, egyszerű a terep, csak nem akarok kárt tenni a gumiban/kerékben.
Még az is jobb ha bicikli pumpával nyomsz bele egykicsit , ha 0,5 lesz benne azzal már lassan elmehetsz vele.
Így ne menj mert legyalogolod a gumit és az cserés lesz.
Ha kérdező rendszeresen pótolta a nyomást a hibás kerékben, akkor feltehetően tudja, hogy a legközelebbi kút alkalmas-e erre.
#6 Attól még nincs rá garancia, hogy most meg jó! 😉
Erre a két kútra rendszeresen jártam, és volt, hogy tudtam pumpálni, de volt mikor nem, és pont mikor legjobban kellett, akkor egyiken se volt jó. Azért is írtam, hogy ha folyton ereszt, akkor inkább a gumishoz kell elvinni, meg is csinálja és fel is fújja. Nem érdemes ezzel szórakozni, mert mikor legjobban kell, akkor nem tudnak ez miatt elindulni.
így nem közlekedhetsz vele, mert a gumi és felni is sérülne
egyébként érdemes venni egy szivargyújtós pumpát. Nem drága. Lassú defekt esetén felfújnád és nyugodtan elgurulhatnál vele a gumisig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!