Minden Éves szervizen cserélnek pollenszűrőt, de tavaly az autó csak 150 km-t futott, akkor is kicserélik?
Ez furcsa, mert az én autómhoz meg 2 év a gyári utasítás, így direkt kérnem kellett az 1. év után, hogy 20.000 km után cseréljék már ki! Utána meg nem szórakoztam vele, a köztes években kicseréltem magamnak a még garanciális autón. Nincs ráírva, hogy nem a márkaszerviz cserélte egy év után. A szervizfüzetben meg vezetve van a két évenkénti csere, tehát a garancia feltételének így is eleget tettem. Saját magamnak meg külön írom egy füzetben, hogy pontosan mikor, milyen óraállásnál mi és mire lett cserélve.
Ugyanez a levegőszűrő is. Nem egy nagy tétel, de a márkaszerviz szerint ugyanazt kellene használni 4év/60.000 km-en keresztül. Egy év után is olyan retkes, hogy én kidobtam belőle. Nem ezen az évi 5000Ft-on múlik a boldogságom.
A te esetedben én javasolnám a cserét. Oké, hogy sok koszt nem szedett össze, de a baktériumok, gombák a kevés koszon is vígan tudnak tenyészni.
Mennyi egy pollenszűrő?
2k? 5k esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!