Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autóban ti csináltatok...

GuestUser kérdése:

Új autóban ti csináltatok "nulladik" olajcserét?

Figyelt kérdés

Hello, kérdésem az, hogy miután kigurulunk az új autóval a szalonból, az első olajcserét elég a gyártói leírás szerint megcsináltatni, mondjuk minden 10 000-15 000 km-enként (persze inkább 10 000), vagy a "bejáratás" első 2-3000 km megtétele után is kellene? (turbo benzines motor)

Kösözönöm a válaszokat

2022. márc. 29. 19:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én betartottam a gyártói előírást, a mostani kocsimnál nem volt előírva 0. olajcsere.

Elvileg speckó olajjal töltik fel a gyárban, persze ez lehet csak marketing.

Alap ha olajat cserélsz, akkor szűrőt is.

2022. márc. 29. 22:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Az olajszűrőkről érdemes annyit tudni, hogy egy papírharmónika az egész, egy fém vázban.

Kevés gyártó állt még át a betétes rendszerre, ahol a fém vázat nem cseréled, csak a belsejét, egy műanyag kupakkal. Pedig minden szűrőcserekor fáj a szívem kidobni azt a legyártott fémváz szart.

3000 kilóméter után pedig nem szükséges cserélnmi azt a papírharmónikát, ami 10-5-20 ezer kilómétert is kibír. Persze szíved joga.

2022. márc. 29. 22:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Ajánlott, bizony ám! Nem létezik 2 ugyanolyan dugattyú, meg semmi se. Mindennek össze kell kopnia, addig pedig szilánkok töredeznek le, s okoznak kárt. Én 3000 km után mentem. Végig érezni lehetett, ahogy egyre jobb és jobb volt a motor. Mármint, hogy szépen kopott össze. Okosan csináltam a bejáratást is. Úgyhogy igen, mindenképpen érdemes lecserélni az olajat és szűrőt az első 3000 km után.
2022. márc. 30. 00:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Vazze új autóra volt pénzed szűrőre nincs?

Az alu henger be van vonva néhány mikron kemény anyaggal. Ez nem bekopik ez kész van. Gyári előírás a mérvadó, nem amit Lehúzós Józsi mond.

2022. márc. 30. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!