Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Büntetés az autókölcsönzőtől?

Büntetés az autókölcsönzőtől?

Figyelt kérdés

Németországban egy kölcsönzött autóval gyorshajtást követtem el, amit ki is fizettem.

Kaptam egy (aztán még egy ugyan ilyet) levelet az autókölcsönzőtől is miben az áll, hogy fizetnem kell nekik, hogy az irataimat elkellett küldjék a rendőrségnek(tehát a pappir munkák)

Kölcsönzéskor én írtam alá minden pappírt viszont a cég fizette ki a kölcsönzés árát bankkártyával ez már lassan 2 éve.

Kérdésem lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen téren? Kamatozik-e majd vagy felkereshetnek-e még ezzel az üggyel engem? Olvastam olyant is, hogy a fizetett bankkártyán levő összegből 30 napig fenntart a kölcsönző cég 30-40 eurót ilyen esetekben, ha nem érnék el a személyt vagy nem hajlandó a cég által kiszabott büntetés kifizetésére.

Válaszokat köszönöm, szép hétvégét! 😋

2022. márc. 25. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Hát a kauciót nyilván nem tartogatják 2 évig, szóval azt már régen vagy visszakapta, vagy bebukta a céged, a lényeg hogy azzal már nem tud szórakozni az autókölcsönző, hisz nincs. Hogy kifizeted-e, az rajtad múlik. Ha magát a rendőrségi büntetéssel lenne elmaradásod, akkor azt jóeséllyel a hatóságok átküldenék az ittenieknek és behajtanák, de hogy egy random német autókölcsönző nem fog utánad rohangálni valami szir-szar jelképes összeg miatt, az tuti. Ha korrekt akarsz lenni, kifizeted. Ha leszarod, akkor elengeded és vége a történetnek, leveleket még lehet fogsz kapni, de más bajod nem lesz.
2022. márc. 25. 19:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Szóval képesek évek múltán is leveleket küldözgetni?🤨Eddig kettőt kaptam egy hónap leforgása alatt kb.
2022. márc. 25. 19:43
 3/6 krwkco ***** válasza:
65%
Mekkora összegről van szó? Irreálisan magas egy 15 perces papírmunkáért vagy reális? 10-20 euró?
2022. márc. 25. 19:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékszem 30 euró szerepelt a pappíron.
2022. márc. 25. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a szerződésben szerepelt erre vonatkozó kitétel, amit te aláírtál, akkor jó eséllyel behajtják rajtad.

Persze nem a kölcsönző, nekik nincs erre idejük, energiájuk. Pár euróért átadják egy behajtó cégnek (ez jellemzően egy ügyvédi iroda), akik meg ebből élnek, tehát nem fognak futni hagyni.

2022. márc. 26. 06:50
 6/6 anonim ***** válasza:
A németeknél elég komolyan veszik a pénzügyeket, szóval érdemes perkálni, ha valós a követelés. Rám például képesek voltak behajtót küldeni egy félreértés miatt.
2022. márc. 26. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!