Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Viaszt le kell öblíteni az...

Viaszt le kell öblíteni az autóról?

Figyelt kérdés
Önkiszolgáló autómosóban ha sorba követem a gombokat, akkor van olyan hogy öblítés, után a viaszolás majd foltmentes öblítés az utolsó. Eddig követtem is, de most felmerült bennem a kérdés, hogy a végén a foltmentes öblítéssel nem öblítem le a viaszt is?

2022. márc. 24. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
27%

nem kell

én mindig csak a mosószeres és viaszos programokat használom. A többi fölösleges

2022. márc. 24. 22:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fehér foltos marad(hat), ha nem öblíted le.
2022. márc. 25. 04:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Amúgy meg semmi jelentősége nincs annak, hogy milyen sorrendben vannak a gombok... Nem kell sorba menni rajt, csak azért mert egymás alatt/ mellett vannak.🤦‍♂️
2022. márc. 25. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Én megmondom őszintén nem szoktam viaszolni, mert utána le kell öblíteni és ha nem öblíted le rendesen akkor fehér foltos marad ha meg leöblíted akkor majdhogynem minimálisan szebb, mintha nem kértél volna viaszt egyáltalán.

Nálunk az autómosóban amit tapasztalok, hogy a foltmentes öblítés a végén kicsit kevesebb vízzel megy de egyébként full járható, hogy kér az ember 200-300 Ft-ért habot rá aztán szintén 300 Ft-ért foltmentes öblítést így két programból és kb 500 Ft-ból megvan a mosás.

2022. márc. 25. 12:20
 5/9 anonim ***** válasza:

#4: nálunk 200 Ft-ért kevesebb mint 1.5 percig jön a cucc :)

Azzal egy biciklit is behéz lemosni, nemhogy egy teljes autót.

2022. márc. 25. 12:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Városa válogatja. Nálunk tavalyik még 100/50 mp volt. Idén drágítottak. Meg ugye az se mindegy, hogy valaki hetente elviszi és csak városban jár és tisztább az autó vagy 3 havonta viszi és földesúton is.
2022. márc. 25. 12:41
 7/9 Koaxk Ábel ***** válasza:

Nyilván a gyártó okkal csinálta ezt a sorrendet, ettől egy esetben ajánlott csak eltérni, ha gyorsmosást csinálsz!

Az általában 2 program! Egy gyors mosószeres mosás, meg egy végső öblítő funkció! Ez nyilván max arra jó, hogy ne hányd le a kocsid, ha ránézel, de a szép mosástól messze van!

Egyéb esetben nem ok nélkül van sorrend! Persze szabad világ van azt csinálsz amit akarsz, de úgy lesz szép a kocsi, ahogy a szakik ezt kitalálták! Elég sok konkurens önkiszolgáló mosó van, de valahogy ezek összeszövetkeztek, mert nagyjából mindnél hasonló a mosási elv!

Nyilván így kb 1500-2000-et el lehet simán mosni, de valamit valamiért!

Itt felém Budán még az 1 másodperc is gyorsabban telik a mosóban, már ha érted mire gondolok! :D

2022. márc. 25. 15:45
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is mindig használok viaszt. Hármas, lehet hogy nem kell sorba menni de úgy a logikus, miért is lenne összekeverve?

Először még 1200-1300ból szoktam mosni most már 700 - 1000 körül meg szokott lenni, persze ez használattól is függ.

Nálunk :

1. Bogároldó (nem használom)

2. Habfürdő

3. Magasnyomású mosás

4. Öblítés

5. Viaszolás

6. Cseppmentes öblítés

Nő vagyok, de én szeretem a tiszta autót, és szeretek autót is mosni az önkiszolgáló mosókban.

2022. márc. 25. 20:55
 9/9 Koaxk Ábel ***** válasza:

#8-as

Az a normális ha szereted a tiszta autót, bár nőként kicsit meglepőbb ez. Általában ez a pasik rigolyája, mert sokunknál az autó egyfajta státuszszimbólum, vagy szimplán hobbi dolog!

Egyébként az önkiszolgáló kocsimosás számomra is meglepően megnyugtató dolog! Anno még vödörböl az udvaron mosás nem volt a kedvencem, a kézi mosóknál (ahol emberek mossák le a kocsid) meg valahol pár évvel ezelőtt elgurult a gyógyszer, olyan árakat mondanak!

2022. márc. 26. 05:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!