Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell öblíteni egy év...

Hogyan kell öblíteni egy év alatti gyerek száját fogmosás után?

Figyelt kérdés
Voltam a héten fogorvosnál, szóba került a gyerekem, meg hogy most bújt ki két foga, kérdeztem, mikor kell elkezdeni a mosást. Mondta a doktornő, hogy már most, adott is babáknak való fogkrémet. Igen ám, de elfelejtettem megkérdezni, mégis hogyan öblítsem ki neki? Lenyelheti ő direktbe a fogkrémet, itassam meg utána? Ti hogy csináljátok?

2022. márc. 6. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak lenyelhető fogkrémek direkt az ilyen kicsi gyerkőcöknek. Pl Nenedent.
2022. márc. 6. 22:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem tanul meg köpni, fluoridmentes babafogkrémmel mosd a fogát.
2022. márc. 6. 22:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan minimális mennyiséget kell rátenni, ami nem árt. Én épp csak megkenem hártya vékonyan a fogkeféjét. Sehogy nem öblítünk
2022. márc. 6. 23:34
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Nem kell obliteni, sot, kesobb sem, ha idosebb lesz kikopi, eleg, nem kell vizzel obliteni utana, hogy maradjon rajta fluorid.

Sok orszagban eleve fluorid van az ivovizben (Svedorszag, Kanada, USA egyes allamai), pont a fogak miatt. Tehat az a mikrogram szazad resze amit lenyel, az nem artalmas.

2022. márc. 6. 23:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem öblítenek.

Nekik való fogkrèmmel nem is kell.

( Nenedent baby, Elmex baby)

2022. márc. 7. 06:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2022. márc. 7. 12:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha aggódsz a fluorid miatt probáld ki a karex gyerekeknek valót. Hidroxiapetit-et tartalmaz, ami a fogzománc anyaga is. Nekünk bevált!
2022. márc. 7. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!