Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A hűtő fűtő klíma berendezést...

A hűtő fűtő klíma berendezést is érdemes tisztítani?

Figyelt kérdés

Hőszivattyús fűtés van az autóban ezt a fajta klíma rendszert is kell tisztítani mint a hagyományos klimakat amik csak hűtenek.

Nem jelentkezett fejfájás sem semmi olyasmi légiós betegségre utalna.

2022. márc. 24. 14:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10 lapozzál csak az 59. oldalra! Gombaspórákról beszélünk, még 60 fokot is kibírnak az ellenállóbbak, a 40 fokos bojlervíhőfok mániásoknak ezért büdös a melegvízük.

[link]

Vagyis a te szavaiddal élve ne terjesszünk hamis infókat. Egyébként meg csak akkor szárad le, ha még mielőtt leállítod a kocsit, előtte klímát lekapcsolva hagyon járni a ventilátort, hogy ténylegesen is leszáradjon az elpárologtató. Mert ahogy mondjuk kiveszel a hütőből egy jéghideg üdítőt, és hamarosan gyöngyöződik rajta a pára, úgy a hideg elpárologtatón is, hogy áll az autó, hacsak visszamelegedés közben nem szárírotod a ventilátorral. Sőt ahogy a könyvbven le van írva, a kiszáradt gombaspóra is ugyanúgy veszélyes.

2022. márc. 25. 13:12
 12/17 anonim ***** válasza:

Na és még egy olvasnivaló, amit leírtam, hogy ne állítjuk le egyből klimázás után a motort:

[link]

2022. márc. 25. 13:24
 13/17 anonim ***** válasza:

" Mert ahogy mondjuk kiveszel a hütőből egy jéghideg üdítőt, és hamarosan gyöngyöződik rajta a pára, úgy a hideg elpárologtatón is, hogy áll az autó, hacsak visszamelegedés közben nem szárírotod a ventilátorral."

Szóval, ha nem fujod ventilátorral örökre nedves marad? 🤔 😃

Hány fokra tud nyáron felmelegedni egy autó utastere a napon? 🤔

A gomba spóra ami olyan veszélyes szerinted mivel pusztithato el és szedhető le az elpárologtató felületéről? 🤔

2022. márc. 25. 15:25
 14/17 anonim ***** válasza:
#13 Gondolkodsz is mielőtt írkász, vagy csak a saját igazadat próbálod valahogy ránk sújkolni? Meg ha igaz lenne ami állítasz, akkor soha senkinek nem kellene szenvedni a bebüdösödött klímája miatt, és nem kellene fertőtleníteni sem!!
2022. márc. 25. 15:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérlek válaszolj a kérdésekre! 😃

2022. márc. 25. 15:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerinted az a pára ami benn marad az utastértben, vagy a kondenzátor környékén az vajon hova fog távozni ha mondjuk napokig nem indítod be az autót? Autók köszöbjei is belülről rohadnak el pont a pára miatt, azon a kis kifolyón meg nem fog maradéktalanul kiszáradni a szellözőrendszer. Gombáknak meg elég egy nyirkos terület is. Nyáron, napon felmehet ugyan 60 forka is az utastér hőmérséklete, de nem mindenki parkol napon, és igazi nyarunk sincs már évek óta. A klímabebüdösödés meg létező dolog, de te azt próbálod bemegyarázni, hogy önfertőtlenítő. vajon a nem klímás autókban miért nincs ilyen gond akkor? Te meg erre válaszolj!

Tisztításra, fertőtlenítésre meg megvannak a fertőtlenítőszerek, én a kesztyűtartót levéve közvetlenül is rá tudom fújni a kondenzátorra.

2022. márc. 25. 16:11
 17/17 A kérdező kommentje:

Csak hűtő klíma esetén kell szenvedni hiszen mindenki ezt mondja.

Az információ gyűjtés vagyis a kérdés egy teljesen más új rendszerről szól.

Eddig csak úgynevezett vélemények jöttek hogy persze hát azt is kell mit gondoltál.

A linkelt olvasnivalókat hasznosnak találtam azt köszönöm

Nyáron a klímát szakaszosan szoktam használni akkor még nem néztem utána hogy kell.

Pollen szűrő cserélve van nem hátrány hogyha nem jutnak be a bacik.

3,5 éve használom az autót én nem éreztem úgy hogy gond lenne a klímával pedig elég durva dolgokat tudna okozni.

2022. márc. 25. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!