Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóklíma álló helyzetben?

Autóklíma álló helyzetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Benzines Toyotámnál azt vettem észre nyár vége felé, ha bekapcsolt klímával állok a pirosnál vagy dugóban, akkor az utastérbe nem hideg levegő érkezik. Viszont amikor elindulok akkor rendesen küldi be a hideget. Először azt hittem, hogy kevés benne a gáz, de nem, mert rá lett töltve. Ma teszteltem, sajnos ugyan ez a hiba. Mi lehet ennek az oka?

2022. márc. 23. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:

valami miatt alapjáraton leválik a kompresszor, tehát nem sűrít.

..általában ez úgy működik, hogy álló helyzetben egy automatika megemeli az alapjáratot, és akkor kulturáltan hűt tovább.

Ma néztem a klímát, a lámpánál állva ezerig emelte az automatika fordulatot, hűtött is rendesen.

2022. márc. 23. 16:33
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Vannak autók, amiknél alapjáraton nem megy a kompresszor, ez egészen gyakori.

Mi semmilyen szerelést nem vállalunk klímára, kizárólag töltéssel foglalkozunk, szóval pontos választ nem tudok sajnos neked mondani, hogy mi az oka. Azt tudom csak, hogy töltés után hőmérséklet mérésekor néha rá kell lépni a gázra, hogy kapcsoljon a kompresszor, mert alapjáraton nem pörög. Szóval ez mondhatni "általános" probléma, de azt nem tudom, hogy ez esetleg valami hiba lenne, vagy egyes típusok gyárilag így működnek. Egy biztos: mivel elég gyakori dolog, ezért egy klímával behatóbban foglalkozó szerviz kb. rögtön megmondja neked, hogy mi a szitu.

2022. márc. 23. 17:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A kompresszornak nem kellene alapjáraton kikapcsolni, hisz álló autóban is kellene a klíma ugyebár. Első körben a kondenzátorra néznék rá, nincs-e nagyon elkoszolódva (az autó elejében az első hűtő), illetve hogy a ventilátor működik-e rendesen.
2022. márc. 23. 17:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Már azt hittem az én autóm a rossz, csak írja a 3. hogy alapjáraton is működni kell neki.

Amit írnak hogy nem megy alapjáraton, az szerintem kizárt.

A klímának mindíg működni kell.

Valami más hiba lesz ott.

2022. márc. 23. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül valami kisköbcentis autód van kérdező?
2022. márc. 23. 21:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg, hogy nincs-e tele bogarakkal és egyébb szennyeződéssel a klímahűtőd vagy ez a vízhűtő közti rész. Ez is lehet az oka a hibának, mert álló autónál nem tudja meglefelően visszahűteni a gázt a klímarendszer ventilátora.

teljes cikk:

[link]

2022. márc. 23. 21:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat.

Klíma megy álló helyzetben is csak nincs hideg levegő. Valószínüleg a hűtő lesz. Lamellák oda vannak. 1.4 benzin.

2022. márc. 24. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!