Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Octavia második generáci...

Skoda Octavia második generációs 2.0 pd tdi motor vélemények?

Figyelt kérdés

Szeretnék vásárolni egy második generációs octaviat de nagyon sokan szidják a 2 literes motrokat .. de konkrétan a skoda motorrol keveset lehet olvasni ..

A passat b6 2.0 motorjárol sokat olvastam hogy nagyon rosszak benne a PD elemek foleg amelyikben a siemens van .. ez a skodánál is igy van? Vagy inkább venni az 1.9 motorral? Ilyen 2006 évjáratig keresgélek

2022. márc. 21. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"konkrétan a skoda motorrol keveset lehet olvasni"

Hát mert Skoda motor nem létezik. Volkswagen motor van. És nem a 2 literrel van baj, hanem a PD-vel. Raktak ebbe az autóba (és másba is, nyilván) szintén 2 literes, de CR TDI-t és az egy baromi jó fejlesztés. De a PD egy hulladék, nem véletlenül nem terjedt el, csak a VW erőltette vagy 10 évig, de tudtommal már ők is felhagytak vele. A PD elem állandóan összeszarja magát és nem egy olcsó mulatság a cseréje, újonnan 100 ezer fölött van darabja, felújítás 60 ezer körül van per darab, dehát úgyis mindig tönkre fog menni, szóval ez nem olyan, hogy "egyszer kiadom rá a pénzt, utána nem lesz vele bajom". De lesz.

Ha mindenképpen ilyen autót akarsz 2.0 dízellel, akkor keress CR-t. A PD-t felejtsd el, ha jót akarsz magadnak.

2022. márc. 21. 17:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a konkrét válaszodat . Mi a veleményed passat b6 1.6 dizelrol? Ott is pd elemek vannak es ugyan olyan szar?
2022. márc. 21. 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az CR. Az is jó motor, nincs vele baj.
2022. márc. 21. 17:28
 4/5 Koaxk Ábel ***** válasza:

Azért ennyire nem gáz a helyzet amit az #1-es írt!

Nekem volt ilyen motoros 2004-es Audi A3-asom, a 140 lovas motor jó dinamikus.

Én 120 ezer km-el vettem 240-el adtam el, és konkrétan PD elem hibám sosem volt, sőt konkrétan motorhibám nem is volt az alatt a 4 év alatt amíg nálam volt!

Tény, hogy rizikósabb a siemens pd elemes, de tudomásom szerint a bosch pd eleme nem problémás, csak nyilván ezt nem lehet tudni előre!

Az igaz, hogy a CR TDI jobb, ha jól emlékszem a VW a sajátját azt 2008 környékén dobta piacra.

2022. márc. 26. 08:22
 5/5 anonim ***** válasza:

#4 Semmit nem imádok jobban, mint azt, amikor valakinek van tapasztalata EGYETLEN autóról, ami az övé és az alapján mond ítéletet. A francia autót istenítők a legjobbak ebben, de te sem jársz messze tőlük.

Egy autó nem autó. Majd ha te is annyi lerohadt PD-s autót látsz, mint az autószerelők, akkor megváltozik a véleményed. Ugyanezt mondom mindig akkor is, amikor valaki a franciákat, főleg az 1.6 HDI-t védi. Aki védi őket, az nem tudja miről beszél és a semmire alapozza a véleményét. Az ilyen vélemények jelentéktelenek.

2022. márc. 26. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!