Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A levego fujokakbol por...

A levego fujokakbol por szagot erzek, ha elzarom a ventilator vagy a klimat akkor megszuni a kabinban a szag, mit lehet a baj, mivel lehet ezt megszuntetni ?

Figyelt kérdés
csereltem pollenszurot es meg mindig fenn all ez a problema. Kicsereles utan mentem vele,nem ereztem semmit. De tegnap este mentem vele es ujbol erzem ezt a szagot.

2022. márc. 20. 13:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Talan ha minnel jobban futok annal erosebb a szag.
2022. márc. 20. 14:05
 2/4 krwkco ***** válasza:
Én kivenném a pollenszűrőt és a legerősebb ventillátor állasnál kifujatnám. Utána visszaraknám a szűrőt. Sajnos, ha a "porszag" attól van, hogy valami ráégett a belső hőcserélőre, akkor lehet, hogy ez nem segít.
2022. márc. 20. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Ugyanezt akartam írni mint a 2-es. Esetleg nézz be oda ahonnan szívja a levegőt, lehet hogy sár került bele és megszáradt.
2022. márc. 20. 15:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Nezegetem egy klimatisztitassal foglalkozo oldalt, ahol ezt irtak:

---------------------------------------------------------

[link]

Ha bekapcsolom az autó klímáját, rövid ideig nagyon rossz szaga van. Hogyan szabadulhatok meg ettől?

A kellemetlen szagért a műszerfal mögötti elpárologtatóban elszaporodott baktériumok felelősek. A ventilátor bekapcsolásakor ezek az utastér levegőjébe kerülve okozhatnak akár allergiás tüneteket, torokgyulladást, köhögést. Léteznek különféle baktériumölő eljárások, de ezek az elpárologtatóban lerakódott szerves anyagot nem tudják eltávolítani, tehát az élősködők a „táptalajban” ismét könnyen elszaporodhatnak. A legmegbízhatóbb eljárás az elpárologtató kiszerelése, és mechanikus tisztítása gőzborotvával. Sajnos ilyenkor a műszerfalat is ki kell szerelni, a klímagázt leszivattyúzni, újratölteni, így a folyamat eléggé hosszadalmas és költséges. Megfelelő pollenszűrő használatával az elpárologtató elszennyeződése megakadályozható.

---------------------------------------------------------

A szag pedig:

Mint az égett füstös büdös kosz szag + porral keverve

Lehet hogy bakteriumok vannak a klimaban es azt kene tisztitatnom ? Minel tobbet megyek az autoval ,annal kevesbe erezheto amugy ez a szag. Szoval ha all a kocsi napokig, akkor jobban erzem

Lattam neten ózonnal történő fertotlenitest - az is hatasos ha nem akarom nyelni a bacikat - vagy muszaly szetszedni a fertotleniteshez?

2022. márc. 20. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!