Ma kaptam egy " JÁRMŰ TÖRZSKÖNY-et " , ez miért van és mit kell csinálni vele?
Ez igazolja a jármű tulajdonjogát. Valószínűleg azért kaptad, mert vettél valamilyen járművet. Esetleg még előfordulhat, hogy nem vettél járművet, de valaki vicces volt és a te adataiddal kötött hamis adásvételi szerződést vevőként.
A törzskönyv sok mindenre jó, például autójavító kittet nagyon szépet lehet vele felvinni a felületre. Ám nem ajánlom, hogy ilyesmire használd. A legjobb az, ha elteszed egy olyan helyre, ahonnan nem tűnik el, de akkor is megtalálod, mikor majd eladod a járművet. Ez magától értetődőnek tűnik, de nem az: gyakran lehet találkozni azzal, hogy "há' vót ennek törzskönyve, de odaadtam az asszonynak, osztán nem tudom, hová tette". Nem kell magaddal hordanod, a jármű törzskönyv nélkül is közlekedhet, majd csak eladáskor lesz rá szükséged.
Most kaptad, miközben nem történt semmi autó eladás? És nem is kérted?
Tud valaki erről valamit? Áttértek a kártya formájú törzskönyvre és akinek még papír alapú van, küldenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!