Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ma kaptam egy " JÁRMŰ TÖRZSKÖN...

Ma kaptam egy " JÁRMŰ TÖRZSKÖNY-et " , ez miért van és mit kell csinálni vele?

Figyelt kérdés
EZ egy plasztik kártya amin rajta van az én adatom és a kocsi adatai.

2022. márc. 17. 20:25
 1/6 A kérdező kommentje:
* TÖRZSKÖNYV-et.
2022. márc. 17. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez igazolja a jármű tulajdonjogát. Valószínűleg azért kaptad, mert vettél valamilyen járművet. Esetleg még előfordulhat, hogy nem vettél járművet, de valaki vicces volt és a te adataiddal kötött hamis adásvételi szerződést vevőként.

A törzskönyv sok mindenre jó, például autójavító kittet nagyon szépet lehet vele felvinni a felületre. Ám nem ajánlom, hogy ilyesmire használd. A legjobb az, ha elteszed egy olyan helyre, ahonnan nem tűnik el, de akkor is megtalálod, mikor majd eladod a járművet. Ez magától értetődőnek tűnik, de nem az: gyakran lehet találkozni azzal, hogy "há' vót ennek törzskönyve, de odaadtam az asszonynak, osztán nem tudom, hová tette". Nem kell magaddal hordanod, a jármű törzskönyv nélkül is közlekedhet, majd csak eladáskor lesz rá szükséged.

2022. márc. 17. 20:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Nme vettem , ez már 18 éves autó és új korától nálam van.
2022. márc. 17. 20:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de holnap meg is nézem mert úgy emlékszem hogy van ilyen , papír.
2022. márc. 17. 20:42
 5/6 krwkco ***** válasza:
100%

Most kaptad, miközben nem történt semmi autó eladás? És nem is kérted?

Tud valaki erről valamit? Áttértek a kártya formájú törzskönyvre és akinek még papír alapú van, küldenek?

2022. márc. 17. 21:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezért kérdeztem mert én se tudok semmit.
2022. márc. 17. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!