Mai Ladákat, Daciákat érdemes megvenni?
Szeretnék egy 5 évnél fiatalabb autót, de nem vágyom semmi extrára, csak klíma legyen. Láttam, hogy Dacia és Lada már 2 millió alatt is kapható. Érdemes ezeket megvenni? Használható autók? Gondolom ennyi idősen még nem romlanak el ezek az olcsó autók sem, nem?
Van valami érv, ami miatt érdemes inkább egy kicsivel többet rászánni és egy Fiestát, Focust, Corsát venni, vagy élhetőek ezek a nagyon olcsó autók is?
Köszi!
A Ladáknál a Vesta az egyetlen ami hasonlít egy nyugati autóra, ez már nagyobbrészt Renault konstrukció, egyedül talán a motorja orosz, az összes többi "modern" Lada egy vödör csavar kb., semmire nem jók. De a Vestát sem kockáztatnám meg, hát hány Lada szervíz lehet az országban? Ki ért ahhoz az 1,6-os orosz motorhoz, ami ebben van? Egyáltalán a mostani helyezben lenne-e hozzá pótalkatrész? (Nyilván nem egy technikai csoda az a motor, szóval csak megoldaná egy normális autószerelő, de érted mire akarok kilyukadni...)
Daciákból millió futkos az utakon, Renault alkatrészek vannak bennük, minden sarkon van szervíz, vagy ha kell akkor bontott alkatrész. Az árukhoz képest korrekt autók, millió egy tesztet olvashatsz róluk az interneten. Arra amire az átlag használja az autót, szerintem bőven elégségesek. Ha rendszeresen kéne órákat ücsörögnöm benne, akkor nem hiszem hogy ezeket választanám, de ahhoz hogy napi 2x15 percet használd, nem zavaróak. Nézz meg párat autókereskedésekben, aztán majd el tudod dönteni.
Daciákat ajánlom, nekem is az van 3 éve, elégedett vagyok vele. Megbízható, keveset fogyaszt (Sandero 1.0 SCE, 4,5-5 l/100 km), tágas. Renault technika, szervizháttér is van hozzá. A beltér nálam jól bírja, semmi kopás nincs, mondjuk kímélem is erősen, + üléshuzat, kormányvédő, stb. és km is kevés van benne. Viszont én max 5 éves klímásat 2M Ft alatt nem találtam, és eleve a kínálat legolcsóbb tagjai sem ok nélkül a legolcsóbbak.
Ladát a mostani helyzetben nem vennék, már eddig is alkatrész-gondokról hallottam, mert ugye a forgalmazás leállt 2 éve. Most meg szerintem pláne alig lesz hozzá cucc. Minőségre is gyengébb mint a Dacia szerintem. Én néztem szalonban, de nem győzött meg, nekem főleg az 1.6-os motor fogyasztása nem tetszett.
Esetleg Suzukit is nézhetsz, de az ennyi pénzért pár évvel idősebb lesz. Nekem a Dacia előtt Swift volt, az is nagyon megbízható és takarékos kis autó volt. Abból is néztem az újat szalonban, és fájt is érte a szívem, de nem volt annyival jobb a Daciánál, mint amennyivel többe került, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!