Meddig lesz még üzemanyag? Benzin vagy Dízel?
Ne olvass Nők lapját meg Blikket vagy Rúzst.
Azt te nem éred meg hogy ne legyen.
A mostani áremelkedés mesterségesen gerjesztett. Az ok részben spekuláció, részben politikai. Nem arról van szó, hogy nem tudnak megfelelő mennyiségű kőolajat kinyerni a földből.
Olyan sem lesz, hogy nem lesz egy csepp kőolaj sem. Csak értékesebb anyagok előállítására fogják használni, mintsem elégessük motorokban.
Most úgy néz ki, hogy 30-40 évig lesz még megfizethető árú elégethető szénhidrogénünk. A hangsúly a moston van! Én a 2000-es évek elején voltam egyetemista. Kémiai technológiából a petrolkémiát egy olyan professzor tartotta aki az előtt évtizedekig dolgozott vezető pozícióban az ExxonMobilnál. Tehát nem tudatlanságból vagy szándékos félrevezetésből, hanem az akkori legjobb ismeretekből kifolyólag tanította akkor a 2010-2015-ös dátumot.
Ez egy olyan kérdés, amire senki nem tudja a választ. Nem azért, mert nem lehet lemodellezni egy jövőbeni állapotot, hanem, mert a világ politikával üzemel. Az autógyárak erőlködnek az elektromos hajtással, de egyenlőre nincs rá tökéletes, vagy mindenki számára elfogadható megoldás. Simán mondhatjuk, hogy egy béta tesztben vagyunk. A politika üzlet. Az üzlet pedig pont tesz rá, hogy x év múlva mit eredményezhet a jelenleg fennálló helyzet.
Arra, hogy mikor fogy el a benzin, fent megválaszoltak.
Ha úgy nézzük hogy a legtöbb gyártó 2030-40-ig tervez eladni új belsőégésű autókat legalább 50 évig lesz mert rengeteg idő mire teljesen kikopnak a belsőégésű motoros autók.
És nem csak a személyautók léteznek ám,szállításban még annyira sem életképes az elektromos hajtás mint személyautókban,kamionoknak,egyéb járműveknek is kell majd valahol tankolni.
Szerintem a legtöbb most élő ember életében biztos hogy lesz még,az valószínű hogy erősen visszaszorulnak de hogy egyáltalán ne legyen nagyon a jövőbe kéne mennünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!