Átiratással együtt, nagyjából mennyi az az összeg, amiért jó állapotú, hatchback, 6. vagy 5. generációs Honda Civicet lehet kapni?
Én is épp autóvásárláson töröm a fejem és a Honda pont az az autó, amelyik nem olcsó. 1,5 és 2 millió között kapsz olyat, ami nagyjából normális, nincs agyon hajtva, talán még szervizelve is volt és érvényes a műszakija. De persze minden azon múlik, hogy mik az igényeid. Klíma, központi zár nélkül vagy több megtett kilométerrel, lejárt műszakival vagy, ha külföldről hozzák (vigyázz, mert itt honosíttatni kell), akkor olcsóbb. Az sem mindegy, hogy kereskedésből vagy magánszemélytől, egyben vagy részletre veszed.
Javaslom, hogy ha autót szeretnél venni akkor hosszú távú gondolkodj. Ha első autód lesz, akkor ne csak az átíratást számold hozzá, hanem a vagyonosodási adót/illetéket, amit a kocsi kora és teljesítménye alapján számolnak ki. Aztán add hozzá a kötelező biztosítást, aminek az első részletét az első hónapban ki kell csengetni, ez 20-30 ezer forint között van, ha még nem volt autód, de persze biztosító függő is. Plusz az átíratás után szintén 30 napon belül megkapod a NAV-tól az első gépjárműadó csekked is. Ezt a kocsi teljesítménye alapján számolják és évente kétszer kapsz csekket. Azt már nem is említem, hogy időnként vizsgáztatni és szervizeltetni kell az autót, no meg megtankolni.
Remélem megválaszoltam a kérdésed. Sok sikert és örömet az autóhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!