Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford mondeo mk5 2.0 hybrid...

Ford mondeo mk5 2.0 hybrid esetén tudok olajszűrőt cserélni olajcsere nélkül?

Figyelt kérdés
Adott a fent említett autóm, amiben ma lecseréltem az olajat azzal azonban nem kalkuláltam hogy a szervízben legutóbb herkules tekerte rá a szűrőt a motorra, így céleszköz hiányában nem tudtam letekerni. Mivel az olajat eddigre leeresztettem, így feltöltöttem friss olajjal, és fenthagytam a régi olajszűrőt. Ezután megvettem az olajszűrő leszedőt, de nem tudom mennyi olaj folyna ki ha most leszedném anélkül hogy leeresztem az olajat, vagy most már maradjon a régi szűrő, és majd következő alkalommal cseréljem?

2022. márc. 5. 00:31
 1/3 anonim ***** válasza:

LEcseréled és meg nézed utána az olajszintet.

De amibe lefolyik az olaj abból is tudsz kalkulálni hogy mennyi folyt le és mennyi kell bele.

2022. márc. 5. 05:49
 2/3 krwkco ***** válasza:

Annyi fog kifolyni, amennyi a szűrőben van és még egy kicsi összesen kb. fél liter. Az olaj nagy része, ami a karterban van, nem vész kárba.

Ha többet mentél, mint az olajcsere periodus fele, akkor érdemes lecserélni, mert a szemcsék a motorüzem alatt gyűlnek össze a szűrőben. És ha mégegyszer ennyit mész, akkor az már több szemcse, mint amivel a gyár kalkulált.

Ha kevesebbet, akkor már lehet, hogy nem érdemes. Mert az a fél liter régi olaj, ami a szűrőben és felette volt, már elkeveredett az ujjal. 10-15%-kal kevesebb az adalék a motorban levő olajban, mint egy frissben. Olyan, mintha már mentél volna 10-15 százaléknyi kilométert, ami végül is nem tragédia.

2022. márc. 5. 08:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kicserélem akkor ma.
2022. márc. 5. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!