Gondolom sokan hallottak a Toyota 1.33-as motorjáról, amibe a legtöbb márkaszervizben sem belevaló olajat tettek és 200 ezer km után lehetett felújítani. Az ilyet nagyon el akarom kerülni, és nem bízok a szervizekben, de saját olajat nem lehet vinni, a hordós helyett tudnék flakonosat venni, azt érdemes esetleg? Vagy csak kétszer annyit fizetek, és úgy is ki tudja milyet raknak bele?
saját magad cseréled vagy szerviz után leengeded majd beletöltöd a te választásodat
2022. márc. 3. 22:06
2/9 anonim válasza:
A hordós és a flakonos olaj között annyi a különbség, hogy a hordó nagyobb űrtartalmú, mert egy szervízben, ahol sok fogy, fölösleges lenne hulladékot gyártani.
Ha paranoiás vagy, akkor persze csináld magad, de hacsak nem spórolni akarsz a munkadíjon, akkor szvsz fölösleges aggodalmaskodás.
2022. márc. 3. 22:14
3/9 anonim válasza:
vihetsz saját olajat, az a szerviz, ami nem hajlandó bele tölteni, amúgy is lehúzna csak
2022. márc. 3. 23:12
4/9 anonim válasza:
Ha ennyire nem bízol a szervizben akkor csináld magadnak. Én is magamnak csinálom és nem azért mert nem bízok meg a szervizbe ahova járok, csak mégis napi használós autó legtöbb esetben az utolsó órába érnék oda amikor maximum átvesznek egy autót másnapi szervizre és 1 napig nélküle maradok ami az én esetemben probléma mert munkába nem tudok eljárni, szabadságot emiatt elpocsékolni nem fogok kölcsön autót meg eleve nem szívesen vezetek. Én nekem az is sokamit munkadíjba elkérnek, komoylabb gonddal nyilván szervizhez fordulokd e egy olajcsere meg olajszűrő csere nem igényel rakéta tudományt.
2022. márc. 4. 00:19
5/9 anonim válasza:
#3 Hát ez inkább pont fordítva van: a minőségi szervizek azok, akik nem dolgoznak hozott cuccokkal, mivel arra nem tudnak felelősséget/garanciát vállalni. Ellenben egy retkes józsigarázsban pont leszarják ezt, mert úgyis fekete, szóval basznak ők a felelősségre/garanciára, megcsinálnak ők bármit, csak pénzt kapjanak.
2022. márc. 4. 04:02
6/9 anonim válasza:
megtudható-e milyen minőségű az a Toyota olaj? SAE, API,egyéb..200ezerig jó volt? Állandóan rossz olaj volt benne?
2022. márc. 4. 06:50
7/9 anonim válasza:
Fontos kérdés, eddig milyen olaj volt benne. Ha helytelenül rutinból 5w30-at raktak bele és most eszi az olajat, akkor most már hiába teszed bele a helyes 0w20-at,azt mégjobban enni fogja.
1.33-at csak akkor veszünk, ha a korábbi olajcserék igazoltak és köverhető az olaj minősége is.
Ha magadnak cseréled/megbízható ismerős által akkor tudod mi kerül bele. Eneos motorolajat érdemes használni.
2022. márc. 4. 08:07
8/9 anonim válasza:
vidd a kis szomszéd szerelőhöz, olcsón lecseréli. viszed olajadat szűrődet, szépen cseréli pár ezerért és kész.
Én azt szoktam vagy lecserélem mert az kényelmesebb, ha vna időm 15 perc könnyebb lecserélni mint egyeztetni időpontra menni várni hazajönni..
2022. márc. 4. 08:22
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, nem konkrétan erről a motorról van szó, csak példaként írtam, hogy ilyen történeteket hallva vannak fenntartásai az embernek. Az enyémbe 0w16 kell, az első olajcsere ideje következik lassan, szerintem akkor az lesz, hogy a kötelező szerviz után lecseréltetem megbízható szerelőknél, ahol lehet vinni olajat meg ott lehetek, miközben csinálják. Lehet felesleges meg túlmisztifikálom, de így nyugodtabban aludnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!