Hátra komponens vagy koaxiális szettet rakjak?
Adott Opel Vectra B Caravan.
Elől hátul szét vannak szakadva a hangszórók membránjai, elég szarul szól.
Elől van mélyközép (16) alul, és magas sugárzó fent, hátul csak mélyközép van (13).
Mivel elől külön van a magassugárzó, ezért előre ilyet raknék:
Hátulra viszont bizonytalan vagyok, mivel eredetileg nincs magassugárzó, de a hely megvan. Tehát fizikailag lehetne oda rakni ugyanígy komponens szettet, de nem tudom van-e értelme, vagy inkább rakjak koaxiálist?
A kérdés végülis az, hogyha előlre a fent linkelt szettet rakom, akkor hátulra melyiket rakjam e kettő közül?
Nem kell űber-jó hangzás, csak ennyi a kérdés, hogy a kettő variáció közül melyikkel járok jobban. Tudom, erősítő, mélyládával stb-vel jobb lenne, de most csak az alap hangszórók cseréje van soron, tehát erre válaszoljatok legyetek szívesek, hogy hátra melyik szettet lenne jobb rakni.
Köszi!
Alapvetően a Komponens szettre szavaznék, de erősítő nélkül, meg ilyen árszegmensben nem lesz radikális különbség a koax és a komponens szett között!
Még arra se mernék nagy összeget tenni, hogy a 8 rongyos koax szett szebben fog szólni mint a gyári, ha csak annak a membránja mára már nem porladt szét, ja de átsiklottam felette látom, hogy szét van szakadva! Gyárilag ekkoriban papírmembrános hangszórókat raktak gyárilag, ami hát... nah! :)
Nagy csodát nem fogsz hallani, számodra meg első ülésben hátul lényegtelen mi van hangzás szempontjából, az a hátul ülőknek szempont max, te csak az első hangszórókat fogod úgyis hallani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!