Miért ilyen drága a kötelező biztosításom ?
Ez nem ilyen egyszerű, hogy Budapest kontra vidék. Pl. Unionnál Sopron is az 1. területbe tartozik.
Az Opel Tigrás példa meg szerintem hülyeség. Gyártókra vannak külön tarifák (Opel vs. Porsche), típusokra ilyet én még nem láttam.
Itt meg tudod nézni az összes biztosító tarifáit. Ezek alapján számolnak a kalkulátorok.
Nem, te vagy tiszta szégyen.
Jöhetsz itt a Marika nénivel, de a biztosítók statisztikai adatok alapján használnak oylan szorzókat, amilyeneket.
Nyilván csont hülye az összes egytől egyig, nem pedig tudják, hogy statisztikailag egy fiatal városi srác az egykilenc tádéval nagyobb eséllyel fog balesetet és ezáltal kiadást okozni nekik, mint a falusi papa a literes suzukival, amikor szombatonként elmennek a legközelebbi városba a Tescóba. Persze ez nem azt jelenti, hogy te balesetet fogsz okozni, ő meg nem, de a te paramétereiddel rendelkező autótulajdonosok ettől még statisztikailag nagyobb eséllyel jelentenek a biztosítónak kiadást, mint a 70 éves Jóska bácsi paramétereivel rendelkezők. Nem írathatnak veled biztosítás előtt személyiség- és kresztesztet, valamiből ki kell indulniuk.
Ha ez megnyugtad, 57 kW-os (gynegébbek kedvéért: 77 lóerő) szívóbenzinesemre, amit vmivel több, mint egy éve vettem, én is majdnem 90-et fizetek évente. Nem azért, mert ehhez van kedvem, hanem azért, mert Netrisken ez volt a legjobb ajánlat. Haverjaid is úgy fizetnek kevesebbet, hogy nem az ő nevükön van a biztosítás, jobb a besorolásuk mert régebben van a nevükön kötelező, kisebb teljesítményű kocsival nyomják, vagy a lakóhelyük esik más besorolás alá. 25/F
...te még szerencsés vagy kérdező, nekem a 60 lóerős F Astrára volt anno 120 ezer a biztosítás.
Most is 105 ezer.
22F
A paramétereiddel nem vészesen sok.
Összehasonlításul 23 év baleset- és abszolút kármentes vezetés után fizetek egy 1.6-os Astrára éves előre utalással 60.000-et.
Sajnos, amikor 1000Ft egy kiló kenyér, 700Ft egy liter tej, akkor ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!