Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen drága a kötelező...

Miért ilyen drága a kötelező biztosításom ?

Figyelt kérdés
2018 óta vagy jogsim ,21 éves vagyok. 1.9 tdi ( 90 le ) autóról lenne szó és 106 ezer ft volt a kötelezőm, tavaly nyáron vettem az autót, most A00 voltam egészen most júniusig, most leszek B01 be azthiszem ,mivel 1 éve lesz autó a nevemen. Kiszámoltam a clb vel most is ilyen 100 ezer ft a legolcsóbb biztosítás. Nem értem miért ilyen drága ? Más haverjaim max 60 ezret fizetnek ,igaz gyengébb motorral szerelt autó után ( 1.4 benzin ). Valamit én nézek el? vagy tényleg ennyi az ára ennek ?

2022. febr. 28. 22:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

Ez nem ilyen egyszerű, hogy Budapest kontra vidék. Pl. Unionnál Sopron is az 1. területbe tartozik.

Az Opel Tigrás példa meg szerintem hülyeség. Gyártókra vannak külön tarifák (Opel vs. Porsche), típusokra ilyet én még nem láttam.

Itt meg tudod nézni az összes biztosító tarifáit. Ezek alapján számolnak a kalkulátorok.

[link]

2022. márc. 1. 09:16
 12/19 anonim ***** válasza:
43%
de egyebkent neked bunkocskam felesleges segiteni, 1.9 tdi stilus adott, szoval vagy cigany vagy, vagy telepi, vagy ez a kapucni a fejemen allandoan puloveres mer engem az utcanevelr kemenyfuxos rapper vagy, mellesleg jobb esetben 1.60 magas
2022. márc. 1. 09:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, jobb szidni a biztosítókat, mint beismerni, hogy rossz helyen kötöttél szerződést és átmenni az olcsóbbhoz... Nem is értem minek lett feltéve a kérdés, ha a megoldást nem fogadod el.
2022. márc. 1. 10:51
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát nekem a CLB pl mindig drágább ajánlatokatt dobott ki mint a Netrisk.
2022. márc. 1. 12:21
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, te vagy tiszta szégyen.

Jöhetsz itt a Marika nénivel, de a biztosítók statisztikai adatok alapján használnak oylan szorzókat, amilyeneket.

Nyilván csont hülye az összes egytől egyig, nem pedig tudják, hogy statisztikailag egy fiatal városi srác az egykilenc tádéval nagyobb eséllyel fog balesetet és ezáltal kiadást okozni nekik, mint a falusi papa a literes suzukival, amikor szombatonként elmennek a legközelebbi városba a Tescóba. Persze ez nem azt jelenti, hogy te balesetet fogsz okozni, ő meg nem, de a te paramétereiddel rendelkező autótulajdonosok ettől még statisztikailag nagyobb eséllyel jelentenek a biztosítónak kiadást, mint a 70 éves Jóska bácsi paramétereivel rendelkezők. Nem írathatnak veled biztosítás előtt személyiség- és kresztesztet, valamiből ki kell indulniuk.

Ha ez megnyugtad, 57 kW-os (gynegébbek kedvéért: 77 lóerő) szívóbenzinesemre, amit vmivel több, mint egy éve vettem, én is majdnem 90-et fizetek évente. Nem azért, mert ehhez van kedvem, hanem azért, mert Netrisken ez volt a legjobb ajánlat. Haverjaid is úgy fizetnek kevesebbet, hogy nem az ő nevükön van a biztosítás, jobb a besorolásuk mert régebben van a nevükön kötelező, kisebb teljesítményű kocsival nyomják, vagy a lakóhelyük esik más besorolás alá. 25/F

2022. márc. 1. 19:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
#15 jó a példád, fel is pontoztalak és ebből a szempontból annyira nem is lényeg, csak a pontosítás kedvéért: Legutóbbi biztosítóváltásom előtt tanulmányoztam a tarifatáblázatokat és pont ez az egyik, ami feltűnt. Általában az életkorral nem végig fordítottan arányos a díjtétel. A fiatalokat valóban büntetik. Majd folyamatosan csökken az életkor-szorzó. A minimumát valahol a 40-50 év közötti korosztálynál éri el. 50 év felett pedig megint elkezd emelkedni. 70 évnél megint elég jelentős a "büntetés". Nyilván ez is a baleseti statisztikák miatt van így, valószínűségekre alapozva. Ahogy te is írod, nem törvényszerű, hogy egy 20 éves és egy 70 éves folyamatosan rommá törje az autókat, míg egy 40 évessel soha nem fordulna elő baleset.
2022. márc. 1. 20:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Keress olcsobbat, vagy ne vezess ha nem birod kifizetni. 106 ezer egesz evre nem is sok. Kulfoldon sokkal dragabbak a biztositasok.
2022. márc. 2. 03:31
 18/19 anonim ***** válasza:

...te még szerencsés vagy kérdező, nekem a 60 lóerős F Astrára volt anno 120 ezer a biztosítás.

Most is 105 ezer.

22F

2022. nov. 21. 15:00
 19/19 anonim ***** válasza:

A paramétereiddel nem vészesen sok.

Összehasonlításul 23 év baleset- és abszolút kármentes vezetés után fizetek egy 1.6-os Astrára éves előre utalással 60.000-et.

Sajnos, amikor 1000Ft egy kiló kenyér, 700Ft egy liter tej, akkor ez van...

2022. nov. 22. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!