Volvo s40 qlapjárat ingadozik(?) műszerfal világítás villódzik.. mitôl?
Adott egy volvo s40 2.0T benzines 2000es kiadású autó, eddig ilyet csak durván télen csinált a mínuszokban, viszont mostanàban ritkán de van hogy nehezen indul be, majd mintha az alapjárat ingadozna de csak ha állok vele és olyankor mind a belső lámpák, műszerfal világítás villódzik újabban (ma kezdte) a rádió is már, sőt így le le kapcsolt ma a rádió pár másodpercre.
Üzemanyagra figyelek, csak a shell kúton tankolok… mi lehet a gond vajon??
Amelyik szerelő azt mondja, hogy rossz minőségű üzemanyagtól töntrement szonda okozhat eletromos hibát az autóban, ahhoz én többet nem mennék.
Vidd el inkább egy villamossági szakihoz.
Az akksi feszültségét nem árt szerintem sem ellenőrizni. De inkább a generátorra tippelnék. Hiba miatt változik a gerjesztése. A változó terhelés ingadozóvá teszi az alapjáratot és ugyanakkor a generátorfeszültség hunyorogtatja a lámpákat.
Egy autóvillamossági egy oszcilloszkóppal vagy akár tapasztalat alapján ezt hamar el tudja dönteni.
"Egyébként annakidején már kapott egy zárlatot egy valszeg hibás kábel miatt, amit azóta se nézett meg nekem egy szerelô sem, mert “macera.”"
Villamosságisnak nem akkora macera, de benne van a pakliban, hogy sok munkaóra elmegy vele, mire megtalálja.
Az alapjárat ingadozás viszont valószínűleg más történet, amit ennyi idős autónál tényleg nehéz diagnosztizálni. Vannak eltárolt hibakódok, azok adnak egy alap támpontot, de nem árt őket aszerint kezelni, hogy a vezetékelés korrodált lehet több helyen is.
Laptoppal kiolvastuk a kocsit, vezérlés hibát írt… generátor most lett cserélve októberben vadi újat kapott nem kevés pénzért :/
De akkor megpróbálok egy villamossági szakértőt, köszönöm!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!