Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik két-három évente cserélge...

Akik két-három évente cserélgetik az autójukat, és sírnak hogy milyen drága minden, belegondoltak abba, hogy tíz év alatt egy lakás árát kocsikázzák el majdnem?

Figyelt kérdés
2022. febr. 25. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Erről nekem egy régi kabarétréfa részlete jut eszembe.

– Az én uram annyit dohányzik, hogy abból már egy házat lehetne venni.

– Érdekes. Az én uram soha nem gyújtott rá, még sincs házunk.

Szóval ez a demagóg süket duma mire jó?

Tudod van egy olyan bölcsesség is, hogy a takarékosság a szegény embert még szegényebbé, a gazdagot még gazdagabbá teszi.

Hosszú távon az autó fenntartása gazdaságosabb a gyakori cserélgetéssel. Tíz év után is új autód van, amit nem kellett nagyon szervizelni. Ha nem így teszel, tíz év után egy többször javított, lepukkadt kocsid lehet.

2022. febr. 25. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

#1-nél a pont. Aki nem költi el erre, az elkölti arra. Te is költesz olyan dolgokra, amire én azt mondanám, hogy "jó hülye vagy, hogy erre vered el a pénzed". Nem veszel kétévente autót, na és akkor gazdag ember vagy? Nem veszel 2 évente 5 millióért autót, akkor ez azt jelenti, hogy 10 év alatt összespórolsz 25 milliót kizárólag ebből? Valahogy kétlem...

Arról nem is beszélve, hogy aki 2 évente vesz 5 millióért autót (például), annak a kiadása nem 5 millió 2 évente, mert a régit is eladja. Mondjuk minden 5 milliós autót elad 4,5-ért. Akkor a kiadása máris "csak" 500 ezer 2 évente, vagy legyen maximum 700 a papírmunkával együtt. Ez átlag évi 350 ezer forint. Ez manapság egyáltalán nem számít soknak egy hobbiért. Szóval nem értem a problémát. A legtöbb hobbira simán kiadnak ennyit az emberek, vagy ennél sokkal többet is.

2022. febr. 25. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:

A legtobb ilyen embert nem zavarja mert van mar haza es mindenre telik.

Mondta nekem valaki hogy o regen mindig uj autot vett de mar megbanta. Most egy kb 15 eves toyotaja van, ujonnan vette de addig hasznalja ameddig megy. De ez amerika. Itt mindenki hitelre vesz mindent es nem szamoljak ki hogy mennyi penzt koltenek az evek alatt autora.

2022. febr. 25. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy jön ki a matek? 🤔

Én is szoktam autót cserélni, legtöbb esetben hozzateszek az előzőert kapott pénzhez fél - egymillió forintot.

De ez nem egy lakás ára...

2022. febr. 25. 20:41
 5/9 anonim ***** válasza:

De most mi a kettő között az összefüggés?

Akinek van pénze az nem "sírhat" hogy minden egyre drágább?

Csak annak van joga "sírni" aki csóró?

2022. febr. 25. 21:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, a kétéves autó nem a roncstelepre kerül, hanem eladják. Tehát ő csak a kétéves és új autó ára közötti különbséget fizeti ki kétévente.
2022. febr. 25. 23:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez mozgatja a használtautó piacot, hogy nem csak lefutott Öreg roncsok vannak a piacon.

Van egy réteg aki megteheti, és úgy áll hozzá hogy mindig újat vesz.

Van egy réteg aki meg azt az elvet vallja hogy nem bukja el az értékcsökkenést.

2022. febr. 26. 06:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Oké, cserélgetik rendben van, de azt meg is kell egyszer venni... és azt nem teheti meg mindenki ám. Arra vagy összespórolod, vagy pedig hitelre, de akkor meg ugrik a nagy matek.

És hülyeség hogy 5 év alatt csak félmilliót bukik rajta. A-aa... Megveszi 6.5 millióért, az már csak 4-et ér 5 évesen. És fizesd folyamatosan a jó drága biztosítást rá, ami még bónusszal is sok.

Az új autó MÉG MINDIG gazdagék hóbortja.

2022. márc. 8. 10:09
 9/9 anonim ***** válasza:
a csórók meg járjanak busszal
2022. márc. 8. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!