Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell intenzíven előzni?

Kinga._ kérdése:

Hogyan kell intenzíven előzni?

Figyelt kérdés
Sokaktól azt hallom,hogy vissza kell kapcsolni 1-2 fokozatot. Kipróbáltam tegnap,hogy 5-ből vissza tettem 4-be a fordulatszám viszont nagyon megugrott 2200-ról 3200-ra aztán vissza tettem 3-ba ekkor rántott egy nagyot az autó és az eddigi 3200 fordulatból lett 4000 feletti. Ez nem káros az autómnak?2003-as évjáratú Dízeles 1.4-ről van szó ahol az egészséges váltás úgy tudom 2200 körüli fordulatszám. Segítsetek nekem légyszíves ,hogyan tudok gyorsan(intenzíven) előzni?

2022. febr. 22. 11:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

attól függ mennyivel mész 90 kmh nál 3-as ba rakd és kb 110 ig tudsz menni ott valszeg letilt a rendszer szóval az a 20 kmh-t meg kell gondolni

városban 40 kmh-nál ketesben padlógázzal elvisz 80 kmh-ig.

2022. febr. 22. 13:17
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

1.4 dízel + az intenzív előzés, ahha :) HDi lesz gondolom, vagy a háromhengeres VW konszernes csoda.

Egyet kell csak visszaváltani és értelmesen előzésbe kezdeni, amikor van lehetőséged - és be is férsz. A többi csak hülyegyerekeskedés ezzel a motorral.

Ilyenünk van, csak tudom :)

2022. febr. 22. 13:35
 13/19 krwkco ***** válasza:

"hogyan tudok gyorsan(intenzíven) előzni?"

A kérdés, gondolom országútra vonatkozik.

Amikor nincs mögötted másik autó, lassíts le egy lassú autó sebességére, mondjuk 65-70-re. Utána váltás nélkül lépj rá a gázra és számoljad a másodperceket, hogy mikor éri el a gépsárkany a 100-at 110-et.

Majd csináld meg ugyanezt eggyel visszakapcsolva.

Ki fog derülni, hogy Neked és az autódnak melyik a szimpatikusabb. Mennyi idő alatt éred el a százat, mennyire megy fel a fordulat, hozzá tudsz-e szokni a motor hangosságához, vagy egy valódi előzésnél megrettennél és visszavennéd a gázt.

2022. febr. 22. 13:54
 14/19 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha tudomásul veszed, hogy nem versenyautóval jársz. Az "intenzív" előzés amúgy is fokozott kockázattal jár, hagyd meg másoknak a frontális ütközést.
2022. febr. 22. 22:32
 15/19 anonim ***** válasza:
81%

Az intenzíven pont úgy kell előzni, mint a belgyógyászaton, vagy a traumán.

Tolják elötted a kerekes ágyat, te rászólsz, hogy bocs' sietek, konzíliumra várnak.

Tolod a betegedet, és leelőzöd a másikat.

Ennyi. :D

2022. febr. 22. 22:49
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Speedy Gonzales, a neves mexikói közlekedési mogul bestellere a "El arte de adelantar" pontosan ezt a témakört tárgyalja. Külön fejezetet írt a dízeles előzésekről, nagyon pontos illusztrációkkal, fordulatszámmérő ábrákkal. A tudományos alapmű része egy mindenrészletében kidolgozott képlet amely figyelembe vesszi a fordulatszámot, az intenzív előzés mértékét, a szélirányt valamint Zamunda királyának aktuális kedvét. Ezt a képletet használta Hamilton, illetve Sébastien Ogier ( ő a regnáló rally világbajnok ), de bizony még Taki bácsi is Szomszédokból. Hidd el csak ez vezethet téged sikerre az intenzív előzés technikájának elsajátításában!
2022. febr. 24. 00:12
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem a GTA-ban is sokat segített a #16-os válaszoló által említett alapmű, sokkal kevesebb rendőr ér utol és a kurvák is csendben vannak a hátsó ülésen.
2022. febr. 24. 10:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Bazzeg, régi kérdés, de húsz éves dízellel intenzíven előzni...... Enyhén nevetséges.

A sokkal újabb kocsik között is vannak olyanok ami erre nem képes pl az én 1.5-ös 2009-es évjáratú dízelem sem képes erre. Sőt ha visszaváltok úgy leesik a fordulatszám mire felengedem a kuplungot, hogy máris nem tudok intenzíven gyorsítani.

Minden kocsi ilyen lenne, kevesebb böszme állatkodó volna az utakon

márc. 26. 09:40
 19/19 anonim ***** válasza:

"Sőt ha visszaváltok úgy leesik a fordulatszám mire felengedem a kuplungot, hogy máris nem tudok intenzíven gyorsítani."

A két fokozat között gázfröccsöt kell adni, hogy a lendkerék fordulatszáma még kapcsolás előtt megnövekedjék, így plusz energia fordítható az előzésre. Az 1.5-ös motor azért messze nem erőtlen, legfeljebb a vezető nem tapasztalta ki még a megfelelő technikát.

márc. 26. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!