Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valami jó tipp, hogy ne...

Valami jó tipp, hogy ne féljek ennyire a vezetéstől?

Figyelt kérdés
Három hete van meg a jogsim (mondjuk már decemberben megvolt a forgalmi vizsgám, csak az elsősegély csúszott későbbre), másfél hete van autóm. Használom, ha kell, majdnem minden nap, de nagyon félek még a vezetéstől. Egy kisvárosban lakom, itt most már viszonylag magabiztosan elvezetgetek, de ez tényleg nagyon pici hely, kicsi a forgalom. A megyeszékhelyre viszont eddig még csak az elkerülőn mentem be, és csak a külvárosi részeken jártam, beljebb nem merészkedtem még (nem ismeretlen a hely, ott tanultam vezetni, és ott éltem 30 évig, sokat járok oda amúgy is). Vasárnap muszáj lesz bemennem, mert el kell hoznom valamit, ráadásul a belvárosból. Eléggé bennem van a para, hogy mi lesz, ha valamit nem veszek észre, táblát, jobbkezes utcát, gyalogost, vagy bármit. Pedig hát azért tanultam meg vezetni, azért vettem autót, hogy tudjam a városban is intézni a dolgaimat kényelmesen, nem azért, hogy itthon bejárjak 4-5 utcát, ami gyalog is max negyed óra séta.

2022. febr. 15. 14:54
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget, már sokkal jobb :) Voltam azóta sokszor Pécsen, múltkor a kollégáimat is én vittem haza, már sokkal bátrabban neki merek indulni. Csináltam pár bénaságot már, de nem volt vészes egyik sem (ilyen jelleguek, h múltkor véletlenül nem engedtem ki a kezifeket, és nem értettem, miért nem gyorsul az autó rendesen 😅 szerencsére hamar észrevettem).

Parkolni nem szeretek, néha tök jól sikerül elsőre, szűk helyre is, máskor az ezredik próbálkozásra sem lesz egyenes. De durva figyelmetlenségeim nincsenek szerencsére :)

2022. márc. 8. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!