Melyiket választanád? 2000-es benzines A4 vagy 2001-es dízel Focus?
Mindkét autónak ismerem az előéletét.
Az Audiban 1.6(101) szög egyszerű szívó benzin van valós 440e kilóméterrel. A jelenlegi tulajnál 5 éve van. Garázsolja és vigyáz rá. Ő hozta be németből. A kocsi meg volt vigyázva, esztétikailag rendben van, porszáraz motortér. 30e kilométerrel ezelőtt gyűrűzve lett, mert fogyott a motorolaj. Azóta ez megszünt. Erős gázadásra sem füstöl. A hangernek semmi válla nem volt. A kocsi gázosítva van. 10 liter gázzal jár vegyesben. Az gázpalack és a rendszer most volt atesztálva. 5 évig nincs vele gond. Azért adná el, mert szembejött vele egy jó ajánlat. Audi révén semmi rozsda nincs rajta.
A Focusban 1.8 tddi(90le) motor van. Nincs részecskeszürő és kettőstömegű sem. Ez az én mostani autóm. Előttem 13 évig egy tulaja volt akit jól ismerek. Ő hozta be németből. 360e valós kilométer van benne. Gyári turbo, magasnyomású és porlasztók vannak benne. Egy kicsit olajos a motortér, de sok olaj nem fogyhat belőle, mert folyamatosan ellenőrzöm a pálcán. Ha nyomom neki akkor feketét kormol. Főként autópályás használat mellett 6.5-6.7 liter-t fogyaszt. Nyáron klímával volt legutóbb 7 liter. Nincs szétrohadva. Fél éve alvázvédőztettem.
Az alku ez lenne, hogy odaadom a Focusom + 300e forintot ráfizetek.
Ti hogyan döntenétek?
És mi értelme lenne a cserének? Úgy értem mit vársz tőle?
Ugyan annyi idős autók csak a tiéd legalább nem eszik sokat.
Nem lenne kb. semmi előrelépés.
Max akkor érteném meg ha nagy vágyad lenne egy Audi A4.
Így leírás alapján nem hinném hogy lenne vele probléma. Persze korához képest számítani kell rá hogy lesznek gondok de gondolom ezzel tisztában vagy.
Inkább gondold át mit akarsz igazából tetszik-e az autó és beáldoznád rá a jelenlegit meg azt a plusz pénzt vagy nem.
Így leírás alapján nem gondolom hogy baj lehet vele de neked kell tudnod mennyire akarod azt az autót.
Az a baj a Fordommal, hogy egy időzített bomba. Akármikor megadhatja magát bármelyik drága alaktrész. Igaz, hogy az Audi is betegeskedhet, de szinte fillérekből javítható is lenne.
Talán az Audival több évet ki lehet húzni mint a Fordal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!