Használt autó vásárláskor számít milyen állapotban van az alváz?
Találtam egy autót, aminek teljesen jó állapotban van a motorja, az utastere és úgy általában kívülről is az autó korrekt. Fék, váltó és egyéb tekintetben sincs probléma (még), viszont az alja csupa rozsda. Ha úgy tetszik szét van rohadva. Haverom azt mondta, hogy egy 2005-ös kocsinál ez normálisnak mondható. kb 110 ezer km van az autóban.
Nektek mi a tapasztalatotok? Elképzelhető, hogy ez okozhat kellemetlenségeket és sokba fájna a javítás? Érdemes volna körülnézni és kompromisszumot kötni, a tekintetben, hogy kb 400-500 ezer forinttal többért jobb állapotú alvázú kocsikat is lehet kapni?
(Egy Honda Jazz-ről van szó egyébként)
Ha rohad az alja akkor nem szabad megvenni
Mindent lehet javítani, de ha elporlad az alja azt nem
"Használt autó vásárláskor számít milyen állapotban van az alváz?"
Ez a legfontosabb!
A váltót, sőt még a motort is ki lehet cserélni, ha használhatatlan, de egy alvázzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Vagy nem érdemes.
"Haverom azt mondta, hogy egy 2005-ös kocsinál ez normálisnak mondható. kb 110 ezer km van az autóban."
Mondjuk úgy, hogy elég gyakori probléma. De mivel egy Honda 25-30 évet is kibírna motor, váltó stb. terén, ezért pont egy ilyen autónál nem tekinthető normálisnak. Gondolom Ausztriából vagy Németországból behozott autó, ugye?
Egyébként a 17 éves autó kontra 110e km is elég gyanús nekem. Szerintem tekergetve volt a km-számláló.
Szóval én más autó után néznék.
Egyébként ha már vagy 20 autó alját megnézted, mindegyiknél számba véve a típusát és életkorát, jobban lesz rálátásod, hogy adott összegért kb. milyen minőséget kaphatsz. Természetesen az alváz csak egy dolog, van sok olyan dolog is, amit nem lehet ránézésre megállapítani.
- nincs alváz. alváz teherautók alatt van, esetleg terepjárók alatt.
- itt padló lemezről van szó. nem szerencsés ha rohad de nyilván minden így ez is javítható. más kérdés mennyire éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!