Vettetek már olajfogyasztós autót? Milyen típus volt? Mi lett a sorsa? Milyen árban sikerült hozzájutni?
L.R.D.
Már az olajjal is ment.
A többi személyes..
Igen, több alkalommal.
Meg lett fúrva, és rendbe lett téve. Onnantól nem ette az olajat.
Van aki elviszi gépműhelybe és kifizeti az árát. Van a másik brigád, aki ugyan úgy kifizeti azt a pénzt (csak azt beleönti olaj formájában) de a hiba nem oldódik meg.
Belenyugodni a legkönnyebb.
Peace.
Eddig csak olajfogyasztós autót/ motort vettem😅
Persze nem direkt kerestem őket, de mindnél megoldotta a problémát a szelepszárszimeringek cseréje.🤷♂️ Azóta egyikre sem kell rátölteni 2 olajcsere között.
#4 vagyok
Nem, ha 2 évre tervezed.
Mesélek egy történetet, lehetne egyből 100-is.
Pista megveszi az autóját fillérekért, majd azt hiszi, h megfogta az Isten lábát. Pár héten belül előjönnek a problémák. Karosszéria javításra kér árajánlatot, majd álmélkodva látja, hogy a vételár duplája. A fényezés meg az 5x-öse.
Elkezdi felkeresni az összes műhelyt, de vagy be sem engedik, vagy tetemes összegeket mondanak.
Ezután talál egy kóklert, aki a munka minőségéhez képest is túl sokat kért. Összegányolja, majd mosolyogva átadja a tulajnak. Pár hónap múlva előjönnek a gittelési mókulások, majd elhozza hozzám.
Normálisan szembesítem a problémákkal, majd ÉN VAGYOK A SZEMÉT, hogy olyan árajánlatot adok, amin már ugyan ilyen lutri autót lehet venni.
Pista és Én egy ideig nem beszélünk. És minden héten ez megy. Ingyen, vagy annál olcsóbban! Nem!
#3 vagyok
Vannak tipikus olajevő motorok,pl anno faros Skodák,most Ecotec Opelek.Amíg nem viszi túlzásba,ne foglalkozzatok vele.
4 évesen 80 ezerrel vettem g Astrát.Elejétől mostanáig (most 15 éves,340 ezer van benne) 1 liter olajat pocsékol ötezrenként. Szépen,jól,takarékosan megy,ha valakit ez zavar fúrassa,dugózza 200-400-ért.
1.6 Meriva: hasonló volt a helyzet,igaz,ennél vétel után kb.30ekm-rel a szelepdekli precíz tömítéscseréjével a hasonló olajfogyás lecsökkent kb. 1/l-re /15000 km.
Nem tudom ,minek ezen rugózni,ahány gyártmány,annyi féle.Legtöbb motornak nyilvános a gyári max. olajfogyasztás értéke,kizárólag ehez tartanám magam a döntésnél,hogy felújítás,eladás vagy bontó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!