Kötelező bizt. váltás?
4.11én jár le az előző évi biztositasom, viszont biztosítót szeretnék váltani.
Ugyanúgy megy, mint amikor megkötöttem az elsőt?
Netrisk és ennyi?
Mikor érdemes megkötni a következő szerződést?
Nem automatikus a lemondás, a Netrisk ügyintézői járnak el a nevedben és mondják le. Ha még nem voltál ügyfele a Netrisknek, akkor nyilatkozatokat ki kell nyomtatnod, aláírnod és beszkennelve feltöltened. Ezt mondjuk csak egyszer kell megcsinálni.
Én is használom a Netrisket, de már nem egy furcsa anlmáliába futottam bele:
1. Tavaly a biztosításom olcsóbb volt közvetlenül a biztosító weboldalán megkötve, mint a netrisken keresztül. Beszéltem velük telefonon, hogy mi lehet ennek az oka, náluk is mehet-e az olcsóbb áron. Az ügyintéző ugyanazt a kalkulátort pötyögte be, mint ami a weboldalukon van. Bediktáltam neki az adataimat és szintén a drágábbik díj jött ki. Majd azt tanácsolta, hogy akkor kössem meg ott, ahol olcsóbb. Ez esetben természetesen a régi biztosítás lemondásában is nulla részükről a segítség, intézd magadnak úgy ahogy tudod.
2. Idén váltáskor: rajtuk keresztül váltottam. Majd jött egy e-mail a biztosító, hogy korrigálják a díjamat, mert az adataim nem egyeznek a nyilvántartással. Így automatikusan átkötötték drágább díjra. Az adataim mind stimmeltek, egyedül a "24 év feletti vezető" kedvezményt törölték el. 1983-ban születtem, de a biztosító szerint 24 éven aluli vagyok. Így be kellett mennem személyesen az ügyfélszolgálatra. Az ügyintéző sem tudott magyarázatot adni, hogy miért vették el a kedvezményt. Lemondtam a biztosítást. Az új megkötését helyben nem tudták (nem akarták?) megoldani, nekem kellett itthon neten újrakötni. De azt mondták, hogy ne a netrisket használjam, hanem a biztosító saját weboldalát.
Egyébként kényelmes, gyors megoldás a netrisk. Több más esetben nekem sem volt vele semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!