Miért nem használják a városi buszokba szerelt autómataváltókat helyközi, távolsági kivitelű buszoknál?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van autómata kivitel távolsági buszoknál is mostmár, de azok tudomásom szerint még is autómatizált manuálisváltók...2010. szept. 10. 20:49
11/17 anonim válasza:
Kamionokban sincs kuplung, az még a 10 évvel ezelőtti Actros-okban volt menő.
12/17 anonim válasza:
"Kamionokban sincs kuplung, az még a 10 évvel ezelőtti Actros-okban volt menő."
Attól még hogy nem te kezeled igenis van. Kuplung =/= kuplungpedál
13/17 A kérdező kommentje:
Sőt, én úgy tudom, hogy az r-es scaniákban is van kuplungpedál, de ezt csak az elinduláskor kell kezelni. Ugyan ilyen váltókkal szerelik a Scania alvázas pl Irizal felépítésű buszokat is, a Manoknál elinduláskor sem kell a kuplungpedált használni. Ezek után továbbra is fennáll a kérdés, hogy ugyan miért szerelik a városi buszokba még mindig azokat a húsz éves konstrukciójú váltókat. :D Pl a zf már kb 25 éve kifejlesztette ezt a eco nem tudom én milyen váltó családját 4-6 sebességgel, csak az még nem kapott elektronikus vezérlést -legalább is valami ilyesmit találtam a kérdés kiírása óta a neten.
2010. szept. 15. 23:14
14/17 anonim válasza:
És ha nincs pedál, akkor kit érdekel hogyan működik. Lényeg, hogy nem kell bajlódni vele.
15/17 anonim válasza:
Akkor is van benne kuplung b*szdmeg, ne mentegesd már magad, mert szánalmas -.-
16/17 anonim válasza:
De nem te kezeled a kuplungot "szánalmaskám"
17/17 anonim válasza:
És??????????????? Mégis ki a francot érdekel, hogy ki kezeli??????????????????? Te mondtad, hogy "Kamionokban sincs kuplung" na ez egy BAROMSÁG!!!!! Ki nem szarja le, hogy te kezeled-e vagy sem????? Akkor is marhaságot amit állítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!