Dupla adásvételi?
Vettem egy autót, természetesen adásvételivel, de én hülye már csak otthon vettem észre, hogy a forgalmin és törzskönyvön más név szerepel. Kérdésemre azt a választ kaptam tőle hogy van még egy adásvételi a kocsiban, csak elfelejtette mondani, azt is vigyem a kormányablakba és elintézik, nem lesz gond.
Tehát az a felállás, hogy a forgalmin szereplő úriember a tulajdonos, aki elméletileg eladta annak, akitől én vettem az autót. De mivel a forgalmi még az "eredeti" tulajé, gondolom nem lett átíratva. Most pedig azon az adásvételin, amit velem írtunk, azon pedig eladóként ugye az szerepel, akitől én vettem, aki értelmezésem szerint nem a tulajdonos.
Jelenleg ott tart az adásvétel, hogy megvan az adásvételi, pénz átadva, autó nálam, kötelező megkötve, holnap viszem eredetiségvizsgára, és utána szeretném vinni a kormányablakba.
Remélem érthető a helyzet, ha valaki tudna érdemben hozzászólni, annak megköszönném a segítségét!
Ahogy a 3-as mondja, köztes adásvételinek, vagy adásvételi láncolatnak hívják a manővert. Azt fogják büntetni, aki nem íratta át, azaz nem fizetett vagyonátruházási illetéket.
Ebből bajod nem lesz, feltéve, ha formailag-tartalmilag elfogadják mindkét adásvételit az okmányirodában.
Elvileg működik a dolog, ha megvan a hibátlan adasvételi lánc.
De amúgy durva hogy úgy vettél kocsit, hogy a forgalmit meg sem nézted.
Rendszám, alvázszám, motorszám azért stimmel?
Egyik oldalról nézve, csupán egy láncolati hiba, ami egy kis jóindulattal korrigálható.
Más szempontból nézve viszont olyantól vásároltál, akinél nem voltak adottak 100%-ig, az adásvételi feltételek.
Szóval innen csak a vakszerencsében bízhatsz, hogy nem egy szőrszálhasogatóhoz kerül az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!