Egyszerűen képtelen vagyok gázra rá engedi a kuplungot benzines autónál, ez a fajta megoldás milyen?
Estét kívánok mindenkinek. Kifejztem bővebben, hogy most hogyan csinálom:
1. Kuplung palóig, 1 tesz.
2. Engem a kuplungot és amikor ilyen 800 körül van a fordulatszám (lényeg hogy amikor engedem, beesik 1000 alá) akkor megtartom és arra rá adok egy kis gázt. És tovább engedem a kuplungot.
Nekem valahogy megmaradt az izom memóriában, mivel TDI motoron tanultam meg kuplungot tartani,csúztatni.
- Szokatlan a lábamnak, meg az agyamnak hogy előszőr gázt adok aztán a kuplungot engedem.
Vélemények?
Egyrészt mind a kettőtőknek igaza van. De a napi használatban, mindenki előbb adagólja a gázt aztán hozza a kuplungot..
Nekem pl a lábamon érzem, hogy szokatlan neki hogy előbb adom a gázt aztán engem a kuplungot..
Igazából olyan helyen tudsz elindulni gáz nélkül, ahol senki sem zavar ill jobban tudsz magadra figyelni. Parkolásnál lehet van is haszna ennek.
Mindenképpen azt ajánlom, hogy szokd meg azt, hogy gáz és rá a kuplung, mert dízellel is így kell indulni. Nagyon rossz oktatási módszer ez, hogy ezt rögzítik beléd, hogy gáz nélkül indulunk. Nem szabad, mert amúgy a motor se szereti, nem a dízel se, de a benzines meg pláne nem. Arról nem is beszélve, hogy miattad 8-an lemaradnak a zöldről, mire elindulsz, valamint vannak olyan forgalmi szituációk, amikor el kell indulni hirtelen, mintha versenyen lennél, aztán akkor nem tudsz majd. Úgyhogy mindenképpen gyakorold a gázadást és rá a kuplungot.
Egyébként adj magadnak időt, persze, hogy az elején néha nagyobb gázt adsz majd, máskor meg kevesebbet, de nincs abból semmi. 3 napot topázol, aztán menni fog.
Elso alkalommal amikor a sajat benzinesunket vezettem(faluban,nulla forgalomban)vagy 50x indultam el (megindult az auto megalltam,ujra elindultam megalltam)mire raallt a labam annyira,hogy forgalomban is sikeruljon.
Keress egy nyugis helyet es gyakorold.korforgalomnal,tobbsavos utra kikanyarodaskor nem lehet a kuplungal szorakozni masodperceket.
Elobb gaz,aztan enged a kuplung.
Egyedul emelkedon tartom meg fogasponton az autot,hogy amikor lehet menni ne akkor kelljen szarakodni a kuplungal(meg en is kezdo vagyok,igy meg en is boven tanulom az autot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!